Події

​У Житомирі патрульні зупинили автомобіль, під час перевірки документів водій зрушив з місця і переїхав ногу сержанту

3 February 2021, 11:52

2 лютого у Житомирі під час перевірки документів патрульними водій легковика раптово поїхав, наїхавши на ногу правоохоронцю. Через травмування поліцейського розпочато кримінальне провадження.

Про це 3 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«2 лютого водій транспортного засобу під час перевірки документів повів себе агресивно та здійснив наїзд на патрульного поліцейського. У результаті правоохоронець отримав травму ноги. За вказаним фактом розпочато досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Близько 21:30 патрульні поліцейські, які працювали в обласному центрі, зупинили автомобіль Opel Insignia для перевірки документів та з’ясування законності перебування на митній території автомобіля з іноземною реєстрацією. Утім водій, 25-річний житомирянин, повівся агресивно, раптово почав рух та здійснив наїзд на ногу поліцейського.

«Патрульні наздогнали та зупинили транспортний засіб порушника. Водій продовжував поводитися агресивно та зухвало, відтак поліцейські склали відносно нього адміністративні протоколи за статтями 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), 173 (Дрібне хуліганство) та 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться у повідомленні.


Відео патрульної поліції

Травмованому 26-річному сержанту поліції було надано медичну допомогу, у нього діагностували пошкодження зв’язкового апарату кінцівки.

«Нині розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, 5 березня 2019 року пресслужба прокуратури Житомирської області інформувала, що Богунський районний суд виніс вирок чоловікові, який, втікаючи з місця забороненого паркування, травмував патрульного – два роки обмеження волі.

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2020 у Малині водій припаркованого з порушенням автомобіля Renault Symbol наїхав на поліцейського, який збирався скласти на нього протокол.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульний поліція травма наїзд на поліцейського  
Матеріали по темі