Події

​Злодія, який 5 років тому виніс з квартири житомирського фотографа техніки на пів мільйона гривень, засудили до 7,5 років ув’язнення

3 February 2021, 15:54

За крадіжку майна на понад пів мільйона гривень житомирянин отримав 7,5 років ув’язнення.

Про це 3 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«2 лютого поліцейські Житомирського районного управління поліції затримали для виконання вироку суду 38-річного жителя обласного центру. Чоловік засуджений за низку крадіжок до покарання у вигляді позбавлення волі, однак проігнорував визначені терміни початку відбуття покарання», - йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли подробиці справи: упродовж кількох років тривали судові розгляди обвинувачення відносно учинення чоловіком майнових злочинів. Так, у січні 2016 року до поліції звернувся житомирянин із заявою про викрадення з офісу фототехніки та грошей. Загальний збиток становив близько пів мільйона гривень. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Через кілька днів оперативники карного розшуку за підозрою у скоєнні цього злочину затримали тоді ще 33-річного житомирянина. Частини викраденого він вже встиг позбутись, інше слідчі вилучили. Під час досудового розслідування була встановлена причетність чоловіка до ще однієї крадіжки - з квартири містянина на суму близько 11 тисяч гривень.

Обвинувачення по обох провадженнях були передані на розгляд до суду. Засідання тривали близько п’яти років і у грудні 2020 38-річного чоловіка було визнано винним та призначене покарання у вигляді позбавлення волі терміном 7,5 років.

«Вирок вступив у дію через місяць від моменту винесення, а оскільки запобіжний захід обвинуваченого не передбачав тримання під вартою, то він і проігнорував термін початку відбуття покарання. Відтак 2 лютого оперативники Житомирського районного управління поліції затримали засудженого та доставили до однієї з установ виконання покарань», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, 26 січня 2016 року житомирський фотограф Роман Котиков на своїй сторінці у соцмережі повідомив про крадіжку дорогої фототехніки, яку злодії спакували у три сумки та фоторюкзак, і винесли з його квартири в районі вулиць Грушевського та Покровської в ніч з 25 на 26 січня. Серед викраденого були два фотоапарати, чотири об’єктиви, фотоспалахи, мікрофони, аудіорекордер, штатив, різноманітні фотодрібниці.

1 лютого 2016 року поліція повідомила про затримання у Житомирі злодіїв, які обікрали місцевого фотографа: 33-річного місцевого жителя та його 18-річного спільника. Під час обшуків у їхніх помешканнях знайшли частину викраденої техніки, а також гранати та набої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодій офіс фотограф вирок ув'язнення  
Матеріали по темі