Події

У селі Житомирської області подружжя отруїлося чадним газом: дочка через вікно потрапила в хату, але матір врятувати не встигла

5 February 2021, 10:37

У селі Велика Хайча Овруцького району Житомирської області 4 лютого двоє людей отруїлися чадним газом: одна з них померла, життя іншої рятують лікарі.

Про це Житомир.info повідомили у пресслужбі управління ДСНС України у Житомирській області.

«У селі Велика Хайча Овруцького району 4 лютого був зафіксований випадок отруєння чадним газом, внаслідок якого загинула жінка, 1951 року народження. Ще одна людина, 1953 року народження, госпіталізована до реанімації», – поінформували в УДСНС.

Головний спеціаліст управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук в коментарі Житомир.info уточнив, що інший постраждалий – чоловік загиблої жінки.

«У селі Велика Хайча внаслідок отруєння чадним газом загинула жінка, її чоловіка, 1953 року народження, було доставлено до реанімаційного відділення. Про обставини події відомо те, що дочка подружжя подзвонила до батьків однак тривалий час ніхто не відповідав. Вона розхвилювалася та приїхала до них. Аби потрапити всередину, рідні подружжя витягли шибку у вікні. Коли дочка потрапила у хату, мати вже не подавала ознак життя, а батько був без свідомості. Вона викликала «швидку», і постраждалого госпіталізували до реанімаційного відділення районної лікарні. Ймовірною причиною отруєння є те, що господарі закрили заслінку печі, коли там ще був жар. Внаслідок цього чадний газ пішов на оселю, люди й надихались його», – розповів Микола Мінчук.

Як повідомляв Житомир.info, 8 січня 2020 року в місті Коростишів Житомирської області чадним газом отруїлися мати і двоє дітей. Попередньою причиною отруєння називали порушення правил користування газовим опаленням (прогоріла гнучка гофра на газовому котлі).

19 січня 2021 року в місті Бердичів 40-річний чоловік та його 8-річний син отруїлися чадним газом та були госпіталізовані до лікарень. За попередньою інформацією, отруєння могла спричинити відсутність вентиляції під час роботи газової колонки: вентиляційний канал люди заклеїли папером.

22 січня 2021 року в місті Бердичів Житомирської області троє людей отруїлися чадним газом та були госпіталізовані. Серед постраждалих – жінка, підліток та маленька дитина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чадний газ отруєння Овруцький район  
Матеріали по темі