Події

​До суду передали справу депутата Житомирської облради Дмитра Кропачова, який спричинив смертельну ДТП

5 February 2021, 21:14

Житомирською обласною прокуратурою 5 лютого у межах процесуального керівництва, скеровано до суду обвинувальний акт проти депутата обласної ради Дмитра Кропачова, який у листопад 2018 року спричинив смертельну дорожньо-транспортну подію у селі Тетерівка Житомирського району.

Про це Житомир.info ввечері 5 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, дорожньо-транспортна подія сталася у листопаді 2018 року, на 9 км автодороги Житомир-Чернівці, що проходить через село Тетерівку Житомирського району.

38-річний житомирянин, директор приватного підприємства, депутат обласної ради, рухаючись на власному автомобілі в напрямку міста Чуднова, увечері, близько 19 год. 30 хв, на неосвітленій ділянці дороги, в умовах недостатньої видимості, грубо порушив правила дорожнього руху, перевищив дозволену у населених пунктах максимальну швидкість (50 км/год) та здійснив наїзд на пішохода, місцеву жительку, яка переходила дорогу. Унаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження, від яких загинула на місці події. З метою об’єктивного з’ясування обставин ДТП, було призначено низку судових експертиз у різних експертних центрах, тривале очікування висновків яких позначилося на строках досудового розслідування», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводили слідчі Головного управління Нацполіції в області. Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Житомирської обласної прокуратури.

Справу скеровано до Житомирського районного суду.

Нагадаємо, 28 грудня 2020 року депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов, який очолює фракцію ВО «Батьківщина», особисто повідомив, що досудове розслідування у справі про смертельну ДТП за його участю, яке тривало два роки, завершене і йому оголосили про підозру.

22 січня 2021 року Кропачов хотів через суд скасувати повідомлення про підозру у вчиненні смертельної ДТП. Згодом адвокат Кропачова прокоментував оскарження підозри.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 листопада 2018 року пресслужба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги, в результаті ДТП жінка загинула на місці події. Згодом з’ясувалося, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018-го депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходив по ній як свідок. На сесії Житомирської облради 18 грудня 2018 прокурор області доповідав про розслідування смертельного ДТП за участю депутата облради.

У вересні 2019 року суд задовольнив клопотання слідчих про призначення чергової експертизи у справі про ДТП, а в жовтні депутат облради, який на той час вже став головою фракції ВО «Батьківщина», звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна – згаданого автомобіля, який належить підприємству Дмитра Кропачова «Кріан-СТ», але Корольовський райсуд у задоволенні клопотання відмовив.

19 травня 2020 року Корольовський районний суд дозволив продовжити розслідування щодо аварії за участю депутата ще на пів року – до 25 листопада 2020 року, бо «кримінальне правопорушення вчинено в умовах неочевидності». В липні тодішній прокурор Житомирської області Олег Василів розповів, що у справі про смертельну ДТП за участю Кропачова вже завершені всі експертизи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кропачов ДТП суд  
Матеріали по темі