Влада

​Комісія не визначилась з переможцями конкурсів на посади директорів двох музеїв Житомирської облради

8 February 2021, 16:37

Конкурс на заміщення вакантних посад директорів двох музеїв Житомирської облради збираються провести повторно, бо жоден претендент не набрав достатньо голосів.

Про це 8 лютого повідомила пресслужба Житомирської облради.

«В обласній раді 8 лютого відбулись засідання конкурсних комісій на заміщення посад директорів КЗ «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука» та Житомирського обласного літературного музею. Шляхом голосування члени комісії мали обрати керівників даних закладів з послідуючим затвердженням профільною комісією і сесією обласної ради. Головою обох конкурсних комісій було обрано заступника голови обласної ради Володимира Ширму», - йдеться у повідомленні.

На посаду директора КЗ «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука» заяву подав лише один претендент – діючий в.о. директора музею Ярослав Хитрий, який очолює даний заклад з 2010 року.

Після презентації плану розвитку музею на рік та 5 років члени комісії зійшлись на думці, що претендентом не напрацьовано чіткої концепції розвитку музею. Кандидатура Ярослава Хитрого не набрала достатньої кількості голосів.

Водночас, як зазначив Володимир Ширма, проблема необхідності проведення ремонту даху, про яку говорив діючий керівник закладу, не залишиться без уваги. Він буде рекомендувати підняти це питання на постійній комісії облради з гуманітарних питань.

«Хотів би звернутись до профільної комісії провести виїзне засідання у музеї в Кмитові та розглянути питання про ремонтні роботи», - сказав Володимир Ширма.

На посаду директора Житомирського обласного літературного музею Житомирської обласної ради заяви подали 3 претендента: Світлана Соболевська – методист вищої категорії Інституту сучасного мистецтва Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Віталій Єремєєв – екс-директор Житомирського обласного літературного музею та Світлана Гресь – в.о. директора Житомирського обласного літературного музею.

У результаті голосування жоден із претендентів не набрав необхідної мінімальної кількості голосів (більшість від загального складу комісії – 5 голосів).

«Отже, переможців конкурсу на посади директорів КЗ «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука» та Житомирського обласного літературного музею не визначено. Голова конкурсних комісій Володимир Ширма вніс пропозицію рекомендувати голові обласної ради оголосити конкурси повторно», - повідомила пресслужба Житомирської облради.

Відеозапис засідань конкурсних комісій можна переглянути на YouTube каналі Житомирської обласної ради:

КЗ «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука»

Житомирський обласний літературний музей

Як повідомляв Житомир.info, на конкурси з заміщення вакантних посад директорів літературного музею в Житомирі та Кмитівського музею образотворчого мистецтва завершили приймати документи 29 січня 2021 року. На посаду директора літературного музею було три претенденти, на посаду керівника Кмитівського музею – лише один.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс музей директор вакансія посада призначення  
Матеріали по темі