Події

За добу в Житомирській області рятувальники витягли зі снігових заметів 21 вантажівку, 4 «швидких» та автобус

10 February 2021, 11:28

Упродовж минулої доби, 9 лютого, рятувальники Житомирської області здійснили 18 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт, пов’язаних зі складними погодними умовами. Зокрема, вивільнили зі снігових заметів 26 транспортних засобів, серед яких 21 вантажівка, 1 міський маршрутний автобус та 4 автомобілі швидкої допомоги. Також рятувальники допомогли госпіталізувати чоловіка, який упав у кучугуру снігу і травмувався.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Так, у містах Овруч, Бердичів та Коростень карети «швидкої» їхали на виклик та забуксували на підйомах дороги. А в Новограді-Волинському «швидка» застрягла посеред двору багатоповерхівки, перекривши виїзд. За допомогою тросу на пожежному автомобілі бійці ДСНС відбуксирували «швидкі» на почищену дорогу. В подальшому транспортні засоби змогли продовжити рух самостійно», – йдеться у повідомленні.

У двох випадках рятувальники надавали допомогу у доправленні хворих до лікувального закладу та до автомобіля швидкої допомоги.

Зокрема, в м. Коростень рятувальники транспортували чоловіка вагою близько 200 кг до карети швидкої допомоги. Він з власної необережності впав біля колодязя в кучугури снігу. Парамедики не змогли самостійно доправити травмованого до швидкої, тому і викликали рятувальників. Фахівці ДСНС на ношах транспортували потерпілого до автомобіля і супроводжували їх до лікарні. Потім транспортували чоловіка до приміщення лікувального закладу.

А в Хорошівському районі між селами Зубринка та Вишняківка у сніговому заметі застряг легковий автомобіль, водій якого віз дружину в тяжкому стані до лікарні. «Швидка» до місця події доїхати не змогла, тому чоловік зателефонував до Служби порятунку. За допомогою тросу бійці ДСНС відбуксирували легковик до автотраси, після чого супроводили його до лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 8 лютого 2020 року на дорогах Житомирської області сталася 41 дорожньо-транспортна пригода. Три з них – з потерпілими: одна людина загинула та ще 5 травмовано.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рятувальники снігопад замет надання допомоги  
Матеріали по темі