Новини компаній

​ 5 правил прибирання у будинку, де мешкає алергік

11 February 2021, 14:13

Погодьтеся, багато господинь дозволяють собі пропустити сеанс щотижневого домашнього прибирання на користь цікавішого заняття. Але у будинку, де мешкає алергік, така фривольність неприпустима. Чистота просто життєво необхідна, щоб людина, яка страждає від алергії на побутові подразники, відчувала себе добре.

Ми зібрали 5 правил прибирання у квартирі, де є алергіки.

Вологе прибирання обов’язкове

Як не крути, пилосос миючий просто необхідний. Сухого прибирання недостатньо, щоб ліквідувати пил повністю. Тим більше пил, який змітається з горизонтальних поверхонь — полиць, столів, меблів, піднімається у повітря та його частинки стають серйозними подразниками.

Використовуємо тільки вологу ганчірку та пилосос з аквафільтром.

Заміна побутової хімії

Чистота у домі, де проживає людина з алергією, не зобов’язує скуповувати полиці з побутовою хімією у магазині: саме в них і можуть міститися підступні алергени. Засоби для прибирання підбираємо з обережністю та дивимося, чи немає у складі потенційно небезпечних речовин: формальдегіду, лаурилсульфату натрію, аміаку, гіпохлориту.

Регулярна заміна постільної білизни

Як часто ви застилаєте ліжко свіжим комплектом? Хтось робить це щодня, хтось раз на 2 тижні.

Якщо у будинку є алергік, білизну потрібно міняти часто, ще й вибирати спеціальні засоби для її прання.

Сучасний пилосос

У квартирі, де потрібно підтримувати ідеальну чистоту постійно, необхідний пилосос, здатний фільтрувати мікроскопічні частинки пилу та алергенів, та що не викидає їх назад у повітря.

В цьому випадку купити пилосос Karcher у Києві https://eldorado.ua/bagless/c1039038/producer=karcher/ стане кращим рішенням. За словами консультантів магазину техніки Eldorado, краще використовувати моделі з фільтром НЕРА: “Пилосос KARCHER VC 2 Premium з НЕРА-фільтром надійно утримує мікрочастинки пилу всередині. Фільтрація такого типу дозволяє практично на 100% позбутися пилу, що піднімається під час того, як ви пилососите”.

ВАЖЛИВО: використання швабр та мікрофібрових ганчірок сприяє розтиранню пилу по підлозі, й у ситуації з алергіком неприпустимі.

Прибирання у важкодоступних місцях

Більшість господинь забувають про важкодоступних місця, де накопичується пил: між секціями радіаторів, на трубах, вертикальних поверхнях, верхівках дверей, рамах вікна. Але обсяг пилу, що осідає тут, стає катастрофічним для людини з проблемами побутової алергії.

Не потрібно маніакально дотримуватися чистоти та прагнути стерильності як в операційній. Головне — ретельно стежити за чистотою потенційних пилозбірників (килими, м’які іграшки, жалюзі, книги) на відкритих полицях.

Регулярне вологе прибирання у будинку позбавить алергіка від необхідності постійно пити антигістамінні препарати та забезпечить комфорт хоча б у власній квартирі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі