Події

У Житомирі повідомили про підозру патрульному, який три місяці тому побив водія

11 February 2021, 19:29

У Житомирі молодшому лейтенанту патрульної поліції 10 лютого повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та побитті водія.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, 10.02.2021 одному з патрульних поліції повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися застосуванням спеціальних засобів, що спричинили тяжкі наслідки (ч.3 ст. 365 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, подія відбулася у листопаді минулого року у Житомирі, близько другої години ночі.

Патрульні поліції, зупинивши автомобіль за порушення правил дорожнього руху (не ввімкнений покажчик повороту під час виконання повороту) та підозрюючи водіння у стані алкогольного сп’яніння, запропонували водію пройти тест на алкоголь, від якого він відмовився.

У подальшому водію одягнули кайданки та один з патрульних поліції завдав декілька ударів гумовим кийком, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження.

У відділенні поліції, куди потерпілого доставлено для складання адмінпротоколу про адмінправопорушення, чоловіку стало зле, у зв’язку з чим його відвезли до медичного закладу, де невідкладно прооперували.

Подія набула значного резонансу, у соцмережах житомиряни виклали відео, у якому висловили обурення діями патрульних.

Досудове слідство проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 листопада 2020 року в Житомирі стався конфлікт між поліцейськими та водієм, прокуратура розпочала два кримінальні провадження. Житомиряни в соцмережах аносували акцію протесту. Пізніше патрульні прокоментували конфлікт з водієм: поводив себе агресивно і порушував громадський порядок.

5 листопада під стінами ГУНП у Житомирській області активісти влаштували акція протесту проти протиправних дій поліцейських. Передумовою акції був конфлікт, що стався вночі 3 листопада між патрульними та водієм автомобіля, який поліцейські зупинили для перевірки документів. До протестувальників вийшов начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник. Він запевнив, що не збирається нікого покривати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття бійка патрульний водій прокуратура підозра  
Матеріали по темі