Місто

​У Житомирі 70% техніки, яка прибирає вулиці, комунальна, решту орендують або залучають благодійників

12 February 2021, 15:38

У Житомирі за останні три доби випало майже дві місячні норми снігу. Аби розчистити дороги та вулиці, КП «УАШ» залучає техніку інших комунальних та приватних підприємств.

Про це 12 лютого під час брифінгу повідомив заступник міського голови Олександр Шевчук.

«Сьогодні в ніч на дорогах міста працювала 21 одиниця техніки. Зараз приблизно 33-34 одиниці. Задіяні практично всі комунальні підприємства без винятку. Навіть ті, які не обслуговують дороги: водоканал, тепломережа, штучні споруди, «Міськсвітло», тобто усі, у кого є хоч якась техніка, допомагають. Додатково нашим підприємством автомобільних шляхів укладено 4 договори з підприємствами на надання послуг. Щодо надання безкоштовно, це наші будівельні організації, які не мають снігоприбиральної, але мають будівельну техніку. Зокрема це навантажувачі, трактори, JCB, мінінавантажувачі та екскаватори, які спереду мають відвали, хоча б якість ковші, і це дає можливість очистити невеликі провулки й вулиці. В основному вони використовуються не на магістральних, не на центральних вулицях. Договори у нас сьогодні усі до 50 тисяч згідно з законодавством про державні закупівлі. Це компанія «ШБУ 19», компанія «ШЛЯХБУД-5», «АСФАЛЬТ ПЛЮС» і компанія «ПРОСПЕКТ ТРАНС». Кожна надає по можливості, оскільки у кожної є свої ділянки, які вони утримують, оскільки у них є снігоприбиральна техніка. По одній чи по дві одиниці (надають) фактично кожну ніч. Хтось більше, а хтось менше. На ніч одне підприємство не змогло надати техніку, оскільки ми мали опади, а вони обслуговують нашу об'їзду дорогу. На цю ніч, якщо все буде гаразд, ми залучимо ще одне підприємство», - розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.

Як зазначив заступник міського голови, серед техніки, яка прибирає місто - 70% належить комунальному підприємству «УАШ», інші 30% - додатково залучена техніка.


Щоденно працюють працівники муніципальної інспекції, які складають приписи за несвоєчасне прибирання снігу.

«У нас сьогодні вже виписано і виявлено 229 приписів. Це ми говоримо тільки з 8 лютого, від настання негоди. В основному це приватні компанії, території біля магазинів, МАФів. Велика частина і керуючим компаніям, навіть комунальне підприємство «УАШ» отримує приписи. Тому відділ муніципальної інспекції працює й інспектори слідкують в місті. Наша задача на сьогодні не так оштрафувати, можливо, десь пропустили, можливо, не побачили, десь більше звернути увагу», - сказав заступник міського голови Олександр Шевчук.

Також заступник міського голови зауважив: аби під час негоди не зупинявся громадський транспорт, найбільше уваги комунальне підприємство «УАШ» приділяє основним дорогам у місті, тому працівники можуть не встигати очистити провулки та другорядні вулиці.

Нагадаємо, станом на 12 лютого у Житомирі вже випало понад 1,5 норми снігу за лютий, висота покриву складає 29 см.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 11 лютого у Житомирі комунальники почали вивозити снігові замети з узбіччя доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ прибиральна техніка прибирання снігу снігопад  
Матеріали по темі