Події

Обіцяв солдатові не карати за порушення: у Житомирі на хабарі затримали заступника комбата військової частини

16 February 2021, 10:16

Служба безпеки України викрила на корупції заступника командира батальйону однієї з військових частин, дислокованих у Житомирській області.

Про це 16 лютого повідомила пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області.

«За попередніми даними досудового розслідування, посадовець вимагав гроші від свого підлеглого – старшого оператора-телефоніста. За неправомірну вигоду заступник комбата обіцяв не притягувати військового до дисциплінарної відповідальності за систематичні порушення розпорядку дня», – йдеться у повідомленні.

На початку лютого посадовець отримав від підлеглого першу суму хабаря.

Правоохоронці затримали заступника командира батальйону відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після передачі другої частини неправомірної вигоди.

Відділ комунікації поліції Житомирської області інформує, що військова частина дислокується в обласному центрі. Хабаря військовий вимагав у строковика. Затримали чоловіка після одержання другого «траншу» – 5 тис. грн.

«15 лютого слідчі Головного управління Нацполіції спільно з працівниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом військової прокуратури регіону затримали заступника структурного підрозділу однієї з військових частин м. Житомира. Чоловік вимагав та отримав неправомірну вигоду за непритягнення солдата строкової служби до дисциплінарної відповідальності», – пише пресслужба ГУНП.

Правоохоронці відповідно задокументували протиправні дії військового та затримали його відразу після отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч гривень у службовому кабінеті на території військової частини. Наразі тривають слідчі дії. Гроші вилучено.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Чоловік, як з’ясувалось 29-річний житель обласного центра, затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За вказані протиправні дії законодавством визначено кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

За інформацією військової прокуратури, всього офіцер вимагав 10 тис. грн неправомірної вигоди.

Нагадаємо, 30 червня 2020 року на хабарі в 10 тис. грн затримали командира взводу зв’язку однієї з військових частин Житомирського гарнізону.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2020 у Житомирській області на хабарі в 27 тис. грн затримали майора ЗСУ, який пообіцяв не карати підлеглого за порушення дисципліни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар військовий  
Матеріали по темі