Події

У лікарні розповіли про стан дівчини з Житомирської області, яку через замети до медзакладу везли підводою, автоцистерною та «швидкою»

16 February 2021, 13:12

«Швидкою», спецавтомобілем рятувальників та пішки – так через снігові замети 14 лютого медики добиралися до хворої 14-річної жительки Ємільчинського району Житомирської області. Аби пробратися крізь сніг і якнайшвидше передати пацієнту лікарям, місцеві везли дівчину возом з кіньми, далі хвору перемістили в спецавтомобіль рятувальників, а тоді передали медикам швидкої допомоги.

Про операцію з порятунку дівчини повідомляла пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«14 лютого, об 11:35, надійшло повідомлення від чергового Ємільчинського підрозділу Національної поліції про те, що в районі с.Хотиж Барашівської територіальної громади у снігових заметах застрягла «швидка», яка їхала на виклик до 14-річної пацієнтки у с. Зелениця», – йшлося у повідомленні.

На місце події було відправлено чергове відділення 33-го державного пожежно-рятувального поста. Прибувши на місце, де вимушено зупинилась «швидка», рятувальники забрали лікаря в пожежний автомобіль та продовжили рух. За декілька сотень метрів стало зрозуміло, що спецавтомобіль теж не зможе далі їхати до села через сильні перемети та ущільнений сніговий покрив. Лікар з командиром відділення відправилися до хворої пішки. При огляді дівчини було прийняте рішення щодо її подальшої госпіталізації до районної лікарні. Місцеві жителі організували гужову повозку та у супроводі фахівця кіньми доставили хвору до пожежної автоцистерни.

Вже далі пацієнтку рятувальники транспортували на спецтехніці, а потім разом на ношах – до автомобіля швидкої допомоги, який вивільнили зі снігового замету. Після цього медики змогли самостійно продовжити рух до районної лікарні.

Станом на 16 лютого самопочуття дівчини поліпшилося, однак вона залишається на стаціонарному лікуванні. Про це Житомир.info розповів головний спеціаліст управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук, який отримав інформацію в РДА, де володіють відомостями від медзакладу.

«Стан здоров’я пацієнтки стабілізувався, загрози життю немає, триває лікування», – поінформував Микола Мінчук.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 13 лютого 2021 року підрозділи ДСНС в Житомирській області вивільнили зі снігових заметів 154 транспортні засоби, у яких перебувало 262 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг замет ДСНС рятувальники хвора пацієнтка дитина  
Матеріали по темі