Фоторепортаж

На благодійному вечорі у Житомирі збирали кошти на підтримку загону «Небесна варта» і вчили розмальовувати відстріляні гільзи. Фоторепортаж

19 February 2021, 11:42

У Житомирі 18 лютого на благодійному вечорі у «Місцевому навколокультурному просторі» збирали кошти, щоб підтримати добровольчий загін аеророзвідки «Небесна варта». Цей загін постійно працює на території фронту і допомагає різним підрозділам ЗСУ, проводячи аеророзвідку.

Кошти на підтримку загону збирають завдяки продажу сувенірів у благодійній крамничці. Частину екземплярів з крамнички привезли і в Житомир. Усі охочі могли придбати сувеніри з відстріляних гільз з передової, книжки, брелоки чи інші речі. Кошти з продажу планують пустити на ремонт автомобіля аеророзвідки.

Під час благодійного вечора відбувся безкоштовний майстер-клас з розпису гільз для всіх охочих. Розписані гільзи можна було забрати з собою або залишити для продажу у благодійній крамничці.

Майстер-клас провела майстриня Аліса Шрамко.

«У колі нашого спілкування є люди, які б могли допомогти, але не бачать у цьому потреби. Часто можна почути, що добровольчий рух – це пережиток. Але переважно це говорять ті, хто не їздить на «нуль». Я точно знаю, що у добровольчих медиках є потреба, більш ніж впевнена, що у добровольчих екіпажах аеророзвідки так само є величезна потреба, що б там не казали “люди зі штабу”, які сидять далеко від фронту. Люди вже втомилися від війни, тому є потреба про це нагадувати час від часу. І такі ручки, брелочки і інші сувеніри з гільз нагадують людям, що саме такі кулі прилітають зараз у наших бійців", – каже Аліса Шрамко.

Дівчина запевняє, що гарно розписувати гільзи може кожен. Вона зазначає: її донька розписує гільзи з трьох років. Спочатку обирається калібр гільз, тоді потрібно визначити спосіб розпису – чи залишається оригінальний колір, чи зафарбовується фон. Тоді олівцем розмічається гільза і зафарбовується акриловими фарбами. Трохи часу й терпіння – і гільза вже у новому амплуа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благодійний вечір благодійність аеророзвідка майстер-клас  
Матеріали по темі