Влада

Колектив Житомирського ОЛЦ оприлюднив звернення до керівництва держави, де закликає не дати Ляшку знищити установу

19 February 2021, 14:23

Колектив ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» просить керівництво держави, народних депутатів та правоохоронців втрутитися у ситуацію, яка загрожує роботі установи, бо Міністерство охорони здоров’я відмовляється підписати структуру, штатний розпис та кошторис на 2021 рік.

Відкрите звернення 19 лютого оприлюднене на сайті ОЛЦ.

«Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що у зв’язку із безпідставною відмовою Міністерства охорони здоров’я України підписати структуру, штатний розпис та кошторис на 2021 рік виникла реальна загроза припинення діяльності лабораторного центру. На даний час заклад не має можливості провести оплату за спожиті енергоносії (газ, електроенергію, тепло) та воду; не може придбати витратні матеріали для лабораторій (в першу чергу, вірусологічної); не виплачується заробітна плата працівникам. Незаконна відмова заступника міністра МОЗ України Віктора Ляшка у підписанні документів ґрунтується на тому, що подати дані документи йому на підпис може лише громадянин Олександр Зарицкий, який не працює в установі і права підпису не має», - йдеться у зверненні.

Трудовий колектив обласного лабораторного центру звертається до президента, прем’єр-міністра, керівництва ВООЗ, народних депутатів України, органів місцевої влади та правоохоронних органів «не дати пану Віктору Ляшку знищити нашу установу та звернути роботу колективу направлену на боротьбу з епідемією в Житомирській області та захист населення від небезпечної хвороби».

Нижче – скріншот звернення з сайту ОЛЦ

До звернення також додаються накази Міністерства юстицію у відмові в задоволенні скарги МОЗ щодо внесення у реєстр відомостей про нового керівника ОЛЦ та лист головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка з нагадуванням, що наказом від 19.10.2020 року в.о. генерального директора Житомирського ОЛЦ призначений Олександр Зарицький і проханням «вжити відповідних заходів щодо недопущення випадків направлення документів/листів підписаних не уповноваженою на те посадовою особою».



Додано і попередження обленерго про припинення ЖРЕМ електропостачання з 10:00 год. 18 лютого 2021 року через наявну заборгованість в сумі 1384,79 грн.


Нагадаємо, 6 травня 2020 року до Житомирського ОЛЦ завітав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і розпорядився підготувати наказ про звільнення Зіновія Парамонова. Колектив Житомирського лабораторного центру назвав звільнення Парамонова «політичним» і підготував звернення до президента з проханням не допустити цього. Врешті Парамонов залишився на своїй посаді. Але 18 червня Віктор Ляшко знову приїхав до Житомира з наказами про припинення виконання обов’язків керівника закладу Зіновієм Парамоновим та призначенням нового в.о. директора. Тоді ж заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко запевняла, що Зіновія Парамонова не звільнять з роботи, а запропонують іншу посаду, а колектив скандував «Ганьба!».

3 липня 2020 року керівником Житомирського ОЛЦ був зареєстрований Зарицький Олександр Михайлович – екскерівник комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров'я» Житомирської обласної ради Олександр Зарицький: 13 червня 2020 року він оприлюднив декларацію перед звільненням – 12 червня був останній день його роботи в центрі громадського здоров’я.

У вересні Зіновій Парамонов повернувся на посаду керівника ОЛЦ, відповідні зміни були внесені до реєстру 10 вересня 2020 року.

Водночас Парамонов звернувся до суду з позовом до Міністерства охорони здоров'я України та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» про усунення перешкод в реалізації права на працю шляхом визнання незаконним та скасування наказів: 13 липня Житомирський районний суд відкрив провадження за цією позовною заявою, розгляд справи й досі триває.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2020 року Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я України» уклала договір з ТОВ «АЛТ Україна ЛТД» на придбання системи для полімеразної ланцюгової реакції QuantStudio 5 Real-Time PCR за 1 млн 50 тис. грн. Ця система дозволить проводити лабораторне тестування на коронавірус в режимі реального часу. В січні 2021 року ОЛЦ повідомив, що знижує вартість ПЛР-тестування на COVID-19 на 160 грн: з 13 січня замість 856 грн тест коштуватиме 696 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОЛЦ звернення МОЗ Парамонов Ляшко  
Матеріали по темі