Політика

Нардеп з трибуни Верховної ради заявив про неефективне використання бюджетних коштів чиновниками у Житомирській області

19 February 2021, 15:41

На пленарному засіданні Верховної ради 19 лютого із заявою виступив народний депутат Дмитро Костюк (фракція партії «Слуга народу»).

Виступ Костюка згадала пресслужба парламенту в інформації про хід пленарного засідання.

У заяві нардепа, обраного від Новоград-Волинського округу №65, йшлося про неефективне використання коштів на святкування 150-річчя з дня народження української поетеси Лесі Українки.

«25 лютого Україна буде святкувати історичну дату – дату народження видатної поетеси, видатної українки Лесі Українки, яка народилася того дня в місті Новоград-Волинський. Це справді історична постать на рівні з Тарасом Шевченком, Іваном Франком. Це той національний герой, який об’єднує українців. Більше року працював оргкомітет за участю міністра культури, народних депутатів України з різних фракцій, ми працювали над тим, щоб залучити максимальне фінансування, продумати всі заходи, щоб справді з честю відзначити таку історичну дату. Я радий повідомити, що Новоград-Волинський минулого року отримав рекордне фінансування (з держбюджету), найбільше в історії цього міста», - сказав Дмитро Костюк.

Далі депутат детально зупинився на тому, як витратили виділені кошти.

«60 мільйонів гривень було витрачено Житомирської обласною адміністрацією на ремонт доріг в центрі Новограда-Волинського. Асфальт зняли в травні і пів року ми спостерігали таку картину: в центрі міста асфальт знятий, не прибраний, гори сміття, табличка «Велике будівництво» Володимира Зеленського. Лише через пів року, коли вже почалися заморозки, чиновники одумалися і почали робити ремонт доріг і станом на сьогодні ці дороги довелося «зірвати» і вони не готові. За рік не змогли зробити ремонт асфальтних доріг. Також з бюджету ДФРР має бути виділено 11 мільйонів гривень на реконструкцію музею Лесі Українки, де з 1986 року не було жодного ремонту. Але деякі чиновники, прізвища яких країна має знати, голова обласної ради (Володимир) Федоренко звертається до мера Новограда-Волинського і каже: пиши заяву, щоб відмовитися від фінансування, відмовитися від фінансування ремонту музею імені Лесі Українки в річницю її народження. Таким чином все, за що ми боролися (щодо виділення бюджетних коштів – ред.), чиновниками на місці, в Житомирській області, було втрачено», - наголосив народний депутат та запросив всіх на святкування 150-річчя Лесі Українки.

Зазначимо, що Кабінет міністрів ще 3 квітня 2019 року утворив оргкомітет з підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

Нагадаємо, 29 січня цього року президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення на державному рівні 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Міністерство культури та інформаційної політики запустило сайт «Леся Українка: 150 імен» та анонсувало заходи, які відбудуться у день народження поетеси 25 лютого в Українському Домі.

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня пресслужба Житомирської облради повідомляла, що голова обласної ради Володимир Федоренко відвідав Новоград-Волинський, де розкритикував темпи та якість реставрації музею Лесі Українки, на який з бюджету виділили 1,8 млн грн. 14 січня 2021 року на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради розкритикувала роботу департаменту культури, молоді та спорту ОДА щодо підготовки до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. 5 лютого в ОДА відбулося засідання організаційного комітету, на якому представили оновлений план з підготовки та проведення заходів щодо відзначення в області 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леся Українка ВР Костюк Новоград-Волинський нардеп  
Матеріали по темі