Влада

В поліції пояснили, чому перекривали виїзди з Бердичева та що робив КОРД у селі Житомирського району

21 February 2021, 09:27

Поліцейські 20 лютого провели навчально-тренувальні заходи на територіях Бердичівського і Житомирського районів. Навчання передбачали алгоритм взаємодії у рамках кількох поліцейських операцій і були спрямовані на відпрацювання ефективності та злагодженості дій територіальних підрозділів поліції у складних та нестандартних ситуаціях.

Про це ввечері 20 лютого повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Поліцейські-учасники тренувальних заходів, зокрема, відпрацьовували алгоритм оперативного розкриття розбійного нападу у м. Бердичеві. За умовним завданням, на одній з вулиць райцентру група невідомих осіб із погрозами застосування зброї силоміць відібрала у чоловіка сумку із грошима. Після того нападники автомобілем зникли. На місці події працювали слідчо-оперативні групи ГУНП в області та Бердичівського районного відділу поліції. Правоохоронці здійснили низку першочергових заходів для встановлення обставин кримінального правопорушення, опитали очевидців, вилучили слідову інформацію та записи наявних камер відеоспостереження, зібрали інші важливі відомості», - йдеться у повідомленні.

Також на виїздах з міста у всіх напрямках були виставлені поліцейські пости.

У результаті на одній з вулиць Бердичева виявили транспортний засіб, яким, імовірно, пересувались підозрювані. Після огляду фахівцями вибухотехнічної і кінологічної служб поліції і вилучення слідів автомобіль було поміщено на спецмайданчик для подальшого дослідження.

Також правоохоронці за кілька годин установили місцезнаходження умовних підозрюваних в одному із сіл Житомирського району. Потенційно небезпечну територію було оточено силами поліції. На місце виїхала і працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу №1.

До участі у комплексних тренуваннях долучились рятувальники УДСНС в області.

Безпосереднє затримання провели спецпризначенці КОРДу під прикриттям бійців роти поліції особливого призначення та ТОРу Управління патрульної поліції в області.

Увесь час втілення кількох поліцейських операцій у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини працював Ситуаційний центр, де фахівці акумулювали й аналізували інформацію та координували роботу задіяних до заходів підрозділів поліції. Окрім того, представники Ситуаційного центру моніторили ситуацію безпосередньо на місці затримання умовних правопорушників.

За переконанням керівництва ГУНП в області, подібні навчально-тренувальні завдання мають на меті удосконалення професійних знань і службових навичок поліцейських, а також напрацювання алгоритму взаємодії підрозділів в умовах обмеженого часу та в екстремальних і нестандартних ситуаціях.

Нагадаємо, вдень 20 лютого поліція області попередила про проведення навчань у Бердичівському та Житомирському районах.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 10 лютого 2021 року житомиряни у соцмережах повідомляли, що в районі Маликова багато поліцейських, стоять автомобілі рятувальників та швидкі медичні допомоги, а в поліцій нагадали, що у місті проходить практичний етап спеціальних загальнообласних навчань поліцейських та нацгвардійців, які триватимуть до 12 лютого. Ввечері цього ж дня поліцейські в рамках навчань оточили майдан Перемоги, у середмісті в вечірню «годину пік» утворився затор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція навчання Бердичів Житомирський район ГУНП КОРД  
Матеріали по темі