Фоторепортаж

За п’ять років кава в центрі Житомира подорожчала вдвічі. Фоторепортаж з оглядом цін

22 February 2021, 16:33

Кава – найпопулярніший напій серед людей будь-якого віку. За статистичними даними Українського клубу аграрного бізнесу, за останні 5 років імпорт кави в Україну зріс на 63%.

На сайті МОЗ вказано, що за дослідженнями вчених у 2016 році каву виключили із переліку потенційно канцерогенних сполук і внесли до списку речовин з протипухлинною дією. Люди, що регулярно та помірно споживають каву, мають на 15% нижчу ймовірність передчасної смерті. Проте, кава підвищує тиск і покращує мозковий кровообіг, але інколи це шкодить здоров’ю. Ба більше, зараз кава входить до елементів здорового раціону. Проте, з кавою потрібно бути обережним, адже вона підходить не кожній людині і навіть може викликати залежність у людей, які хронічно недосипають.

Житомир.info вже 5 років у лютому робить фотоогляд цін на каву в центрі Житомира. За ці п’ять років середня ціна на найпопулярніші напої – еспресо та американо – зросла у два рази: від 5-7 грн у 2016 році до 8-15 грн у 2021 році. Хоча, навіть зараз можна знайти еспресо за 5 грн, щоправда, це акційна пропозиція.

Популярний капучіно з 10-15 гривень у 2016 році зріс у ціні до 18-30 грн у 2021 році.

Для прикладу – ціни на каву в одному й тому ж закладі на Михайлівській:

Лютий 2016 року

Лютий 2021 року

У порівнянні з 2020 роком ціни на каву значно не змінилися, проте власники кав’ярень розповідають, що незабаром будуть змушені піднімати ціни на каву через подорожчання електроенергії, молока та інших складників.

Асортимент житомирських кав'ярень дійсно вражає: тут можна скуштувати не лише звичайний еспресо, американо, лате чи капучино. Можна знайти різноманітні авторські та відомі у світі рецепти кави з перцем та сіллю, з лавандою, медом, різноманітним поєднанням горіхів, сиропів та навіть кави з какао.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кава ціна кавові напої  
Матеріали по темі