Економіка

​У селищі Житомирської області споживачам завищили тариф за водопостачання, підприємство має повернути майже 200 тисяч

24 February 2021, 16:24

Комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для жителів в смт Пулини, завищувало тариф за послуги і тепер мають повернути спложивачам майже 200 тисяч гривень, шляхом здійснення перерахунків.

Про це повідомляють на сайті головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«У ході перевірки було встановлено, що підприємством застосовувались тарифи на комунальні послуги з порушенням вимог Порядку формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово – комунальні послуги». Зокрема, перевіркою правильності формування планових витрат і тарифів на послуги з централізованого водопостачання на відповість фактичних витрат підприємства до даних первинного бухгалтерського обліку та звітності, встановлено, що за рахунок завищення запланованої чисельності працюючих, запланованого фонду оплати праці до фактично задіяної чисельності працюючого персоналу, підприємством упродовж 2019 року завищено тариф за послугу з централізованого водопостачання на 5,36грн за куб.м.з урахуванням податку на додану вартість»,– йдеться у повідомленні.

Підприємство зобов’язали повернути споживачам понад 190 тисяч грн.

«За результатами планової перевірки спеціалістами сектору контролю за регульованими цінами ГУ ДПСС в Житомирській області складено акт, на підставі якого винесено припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, яким зобов’язано комунальне підприємство повернути споживачам смт.Пулини необґрунтовано нараховану плату за послугу з централізованого водопостачання в сумі 190854,00тис.грн. шляхом здійснення перерахунків», – повідомляють на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2020 у селищі Житомирського району комунальне підприємство зобов’язали повернути людям зайво нарахованих 65 тис. грн за тепло і воду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водопостачання тариф Пулини  
Матеріали по темі