Фоторепортаж

​У Житомирі презентували «мандруючий музей», присвячений ювілею Лесі Українки. Фоторепортаж

24 February 2021, 17:41

У Житомирі презентували «Живий мандруючий музей» - мистецький проєкт, присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Організатори заходу - Житомирська міська рада, управління у справах сім'ї, молоді та спорту ЖМР, Місцевий навколокультурний простір та БФ «Надія є».

«Живий музей», за словами організаторів, це музей, де можна не тільки дізнатися про життя і творчість Лесі Українки, сім’ї Косачів, а й подивитися експозиції, насолодитися поетичним словом, співаною поезією, музикою та вишуканим танцем у виконанні найталановитіших творчих юних обдарувань сучасної Житомирщини.

«Сьогодні ми відправляємо у подорож культурно-просвітницький проєкт «Живий мандруючий музей». Ми зібрали великий матеріал, присвячений родині Косачів, і підготували великий тематичний календар, сьогодні тут представлені його сторінки - на банерах зображені їх портрети і написані розповіді про них. Також в «Живий музей» входять літературно-мистецькі твори: співана поезія, вишукані музичні твори і пісні на твори Лесі Українки. Мандруючий музей - тому що цілий рік присвячений Лесі Українці і ми будемо подорожувати Житомирською областю. Участь у проєкті беруть не лише житомиряни, але й молодь з усієї області: Бердичів, Попільня, Новоград-Волинський, Черняхів та інші кращі виконавці. Перша наша подорож відбудеться онлайн, через мережу фейсбук. А далі ми плануємо поїхати у Новоград-Волинський, Коростень, Бердичів», - розповіла одна з організаторів, голова благодійного фонду «Надія є» Надія Юшкевич.

Фоторепортаж з майстеркласу, на якому виготовляли «Квіти для Лесі» у техніці валяння, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області оргкомітет представив план заходів відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей Леся Українка  
Матеріали по темі