Суспільство

​У житомирських лісах через єдину систему відеонагляду контролюватимуть появу загорянь

25 February 2021, 16:00

У житомирських лісах запровадять посилений рівень відео нагляду, а чергові оператори слідкуватимуть за появою загорянь.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Нині в лісах області вже встановлено понад 5 десятків камер відеоспостереження. Тепер їх об'єднають в єдину систему. Таким чином всі ліси нашої області будуть під потрійним наглядом. В кожному лісництві черговий через монітор бачитиме всю територію лісництва, і на центральному пульті лісгоспу ще один оператор теж моніторитиме уже всі ліси лісгоспу. Якщо якесь загоряння пропустить один – то обов'язково побачить другий. Операторна рівні управління - бачитиме усі ліси області. Крім того, завдяки спеціальному обладнанню, відеоспостереження за лісами можна буде вести в будь-якому місці, чи то з мобільного телефону, чи з іншого пристрою, аби лише була можливість підключитися до мережі Інтернет.

Інформація про появу загорянь, координати пожежі та найкоротший маршрут руху пожежної техніки, сил і засобів буде передаватись в черговий диспетчерський пункт та на мобільні телефони інженерно-технічним працівникам підприємств і управління.

У мобільних пристроях буде доступною і інтерактивна карта пожежних водойм», – йдеться у повідомленні.

За словами начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Сахнюка, таке нововведення - це крок до переходу на якісно новий рівень організації протипожежних заходів в держлісгоспах області.

Лісівники звітують, що до початку пожежонебезпечного періоду провели обслуговування та ремонти усієї протипожежної техніки. Крім того, увесь лісовозний транспорт, котрий з якихось причин не використовується за призначенням, спеціалісти підприємств переобладнали під автомобілі для підвезення води на пожежі.

Таким чином, 70 пожежних автомобілів, 111 пожежних модулів, 159 тракторів з грунтообробним обладнанням, півтори тисячі ранцевих оприскувачів, 229 мотопомп – таку техніку та обладнання мають лісівники області, аби протистояти вогню.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2020 року об’єкти переробки деревини Житомирської області розмістили на інтерактивну карту Держлісагентства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс лісгосп загоряння відеонагляд  
Матеріали по темі