Влада

В Житомирській ОДА вирішили, як до 2025 року увічнювати пам’ять захисників України: заходи, упорядкування місць поховань, видання літератури

26 February 2021, 11:14

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко затвердив план заходів з увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року.

Відповідне розпорядження Бунечко підписав 17 лютого 2021 року.

«Департаменту культури, молоді та спорту, Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, Управлінню освіти і науки облдержадміністрації, рекомендувати міським, сільським, селищним радам, обласним службам забезпечити виконання плану заходів у межах відповідних видатків, передбачених у державному та місцевих бюджетах», - йдеться у документі.

Про виконання розпорядження департамент культури, молоді та спорту має інформувати ОДА щорічно до 10 грудня.

В плані заходів визначені дні, до яких будуть організовувати інформаційно-освітні та патріотично виховні заходи: День пам'яті та примирення (8 травня); Дня Незалежності України (24 серпня); Дня захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (29 серпня); Дня захисника України (14 жовтня). Один з пунктів передбачає сприяння у виданні художньої, документальної та мемуарної літератури про героїзм захисників України.



Нагадаємо, в грудні 2020 року в центрі Житомира розпочали роботи зі спорудження пам’ятника «Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни у збройному конфлікті на сході України».

Як повідомляв Житомир.info, свято День захисника України, яке відзначається щорічно 14 жовтня, було встановлене указом президента Петра Порошенка в 2014 році. День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається 29 серпня, був встановлений указом президента Володимира Зеленського в 2019 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження заходи День захисника  
Матеріали по темі