Здоров'я

​Житомирська і ще 6 областей перебувають у помаранчевій зоні і можуть найближчими днями потрапити до червоної, - Ляшко

27 February 2021, 13:52

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко поінформував про результати засідання Державної комісії з ТЕБ та НС, на якій було прийнято рішення про запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки в Чернівецькій області. Він також зауважив, що 7 областей, у тому числі Житомирська, наразі перебувають у помаранчевій зоні і ризикують найближчим часом бути переведеними до червоного рівня.

Про це Віктор Ляшко написав на своїй сторінці у фейсбук 27 лютого.

«Варто відмітити, що Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області перебувають в помаранчевому рівні епідемічної небезпеки. Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в «червоний» рівень», - написав Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар зазначив, що червоний рівень, який запровадили в Чернівецькій області, почнеться з 1 березня: там діятимуть обмеження, як під час жорсткого зимового нокдауну.

«За результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС з «00» годин 1 березня Чернівецька область у червоному рівні епідемічної небезпеки. З понеділка на території області діятимуть обмеження, які діяли в країні під час жорсткого зимового карантину», - повідомив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, станом на ранок 27 лютого у Житомирській області зафіксовано 50581 випадок COVID-19, з них активних хворих 5400.

Як повідомляв Житомир.info, 25 лютого Житомирська область розділила з Івано-Франківською областю «першість» за кількістю нових виявлених випадків коронавірусної хвороби: за добу було 717 нових інфікувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус зона карантин  
Матеріали по темі