Суспільство

Житомирські патрульні нагадали, для яких автомобілів обов’язкове проходження техогляду

1 March 2021, 12:19

Для яких транспортних засобів обов’язкове проходження щорічного технічного огляду, 1 березня в коментарі Житомир.info нагадали в управлінні патрульної поліції Житомирської області.

Як відомо, ще 2011 року Верховна рада скасувала обов'язковий техогляд автомобілів. Однак звільнення від технічного контролю не стосувалося транспортних засобів, які використовуються для перевезення людей і вантажів.

«Зараз техогляд є обов’язковим для вантажних автомобілів, пасажирського транспорту, а також техогляд має бути на легкові і вантажні транспортні засоби, які оформлені не на фізичну особу, а на юридичну. Тобто, скажімо, якщо фірма має автомобіль, то він має проходити техконтроль. Що стосується особистого легкового транспорту – обов’язкового техогляду поки немає», – розповів пресофіцер патрульної поліції Ігор Іванюк.

Він зауважив, що техконтроль мають проходити зокрема й автомобілі служб таксі, які мають відповідну ліцензію.

«Якщо це автомобіль таксі і є ліцензія на перевезення людей, то техогляд має бути. Якщо ж особа просто працює через спецпрограму й авто зареєстроване на фізичну особу, то техогляд не є обов’язковим. Однак варто зазначити, що технічний контроль таки змушує водія тримати авто в належному стані», – підсумував Ігор Іванюк.

Зазначимо, що наприкінці 2020 року міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю Liga.net заявляв, що Міністерство інфраструктури буде просувати в Уряді законопроєкт про обов'язковий техогляд приватних автомобілів із 2022 року.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2020 року в Україні набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються обов’язків і прав водіїв, пасажирів та пішоходів, навчальної їзди, розпізнавальних знаків тощо, зокрема – в населеному пункті інструктори практичного водіння, водії і пасажири таксі повинні пристібатися пасками безпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: техогляд автомобіль водій патрульний  
Матеріали по темі