Події

​Двоє молодиків, затримані за побиття, намагалися підкупити заступника начальника Житомирського райуправління поліції та слідчого

2 March 2021, 16:02

У Житомирській області затримали двох чоловіків, які намагалися уникнути кримінальної відповідальності за хуліганство та умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості, підкупивши заступника начальника Житомирського районного управління ГУНП області та старшого слідчого.

Про це 2 березня повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Двоє мешканців Житомирської області, підозрювані у хуліганстві та нанесенні тілесних ушкоджень, спробували відкупитися хабарем у підрозділі поліції. Про корупційні наміри спільників правоохоронці повідомили внутрішню безпеку Нацполіції», - йдеться у повідомленні.

До Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про спробу підкупу працівників поліції – заступника начальника Житомирського районного управління ГУНП області та старшого слідчого цього ж підрозділу.

Встановлено, що із пропозицією надання неправомірної вигоди до вищезазначених поліцейських звернулися два чоловіки – мешканці Коростишівського та Хорошівського районів області. Спільники «ідеї підкупу» - фігуранти кримінального провадження, розпочатого за ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Крім того, на момент вчинення злочину вони перебували у статусі підсудних за вчинення ще одного злочину.

За можливість уникнення кримінальної відповідальності за побиття потерпілих поплічники обіцяли поліцейським 30 тисяч гривень «винагороди» - 15 тисяч відразу і 15 тисяч після закриття матеріалів провадження.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури працівники внутрішньої безпеки НПУ та детективи СУ ГУНП Житомирщини затримали 25-ти та 28-річного чоловіка. Фігурантам готується вручення ще однієї підозри, цього разу - за пропозицію надання неправомірної вигоди службовим особам – ч.3 ст.369 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Наразі спільників затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України», - повідомили правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого 2021 біля кафе в Житомирі двоє молодиків затіяли сварку з іншими відвідувачами, яких побили та пограбували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хуліганство бійка побиття  
Матеріали по темі