Місто

​Житомир у «червоній зоні»: як містяни ставляться до введення більш жорстких карантинних обмежень. Опитування

2 March 2021, 16:23

З 3 березня у Житомирі діятимуть більш жорсткі карантинні обмеження через збільшення кількості хворих. Зокрема, у місті не працюватимуть заклади громадського харчування, торговельні центри, спортивні зали, кінотеатри, магазини та ринки з непродовольчими товарами, а також заклади освіти, окрім садочків та початкових класів.

Більшість опитаних житомирян не підтримує такі обмеження, такої ж думки й місцеві підприємці, які вже анонсували акцію протесту.

«Я думаю, що це рішення приймає саме влада і ті, хто розуміються на цьому, але як викладачка маю думку, що це занадто, призводить до отупіння наших дітей. Саме тому, що дистанційне навчання і діти проти, і я проти. Воно зовсім не на тому рівні, на якому може бути», – вважає Лідія.

«Підтримую, у мене багато знайомих захворіло. Вважаю, що трошки потрібно, щоб люди побули вдома і трошки тримали дистанцію. Не знаю чому так, але багато хворіють, навіть у мене на роботі», – відповідає Наталія.


«Це все награно в плані того, що не може бути триста осіб за добу і червона зона. Не вірю в це. Магазини завтра закриті, тільки продовольчі. 8 березня і ні подарунків придбати, нічого. Я не підтримую це», – переконаний Валентин.

«Я в декреті вже 6 років, чоловік один працює в сім'ї, важко, що сказати. Хотілося б, щоб цього не було, щоб були якість обмеження, але не такі жорсткі, де не працюють ні кафе, ні ресторани. Мій чоловік логістикою займається і, звісно, це відображається на його доході, на нашій сім'ї й це все вже набридло», – ділиться Олена.

«Я думаю, що не потрібно. Потрібно дотримуватись усіх правил, ходити в масках, мити руки й все буде добре, а то знову загонять людей в ці магазини й те саме буде», – каже продавчиня Ірина.

«За все заплатили, податки посплачували і як далі жити, як виживати? Нам ніхто не зменшує ні оренду, ні податки, а компенсації у нас немає ніякої. Ми так місяць робимо, місяць на локдауні. Завтра не працюватимемо, адже ми проти закону не можемо піти», – розповідає підприємниця Світлана.

«Дуже категорично відношусь я і всі мої колеги до введення червоної зони. Це вже четвертий локдаун і ми вже не витримаємо. Будемо боротися за свої права. Ми постійно їздимо на Майдан, а завтра виходимо на 11 годину до адміністрації місцевої, до пам’ятника Корольову, щоб добиватись своїх прав», – додає підприємниця Надія.

Нагадаємо, з 3 березня вся територія Житомирської області – у червоній зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж кількох діб поспіль Житомирська область була серед «лідерів» за кількістю виявлених випадків COVID-19 за добу. Так, зокрема, 28 лютого 2021 року в області лабораторно підтвердили 467 випадків коронавірусу (третє місце в Україні), від ускладнень хвороби померли три житомирянки.

За минулу добу, 1 березня, було зареєстровано 94 нові випадки COVID-19 в Житомирській області, померло четверо пацієнтів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: червона зона локдаун карантин коронавірус  
Матеріали по темі