Здоров'я

У Коростені відкрили обіцяний лабораторний центр, який проводитиме ПЛР-діагностику коронавірусу

3 March 2021, 16:30

У Коростені 3 березня відкрили новий лабораторний центр, який проводитиме ПЛР-діагностику коронавірусу для жителів району.

Про це Віталій Бунечко повідомив на сторінці у мережі Facebook.

«Відкритий вірусологічний підрозділ, який увійшов до відділення лабдіагностики, відповідає усім необхідних вимогам та стандартам. Наразі вже підготовлено 5 фахівців для роботи, а це – 2 вірусологи, 2 лаборанти й 1 медсестра, які відсьогодні виконуватимуть перші дослідження. Коштом обласного та державного бюджетів закуплене найсучасніше обладнання вартістю у понад 3,5 мільйони гривень, за допомогою якого можливо довести кількість ПЛР-досліджень до 300 на добу. За прогнозом, це дозволить «закрити» більшу частину об’єднаного Коростенського району – 13 територіальних громад або майже 350 тисяч жителів. До цього зразки ПЛР-тестувань з усієї області аналізувалися лише у Житомирі. Нова лабораторія дозволить швидше отримувати, бажано негативні, результати. А у разі виявлення коронавірусу своєчасно приймати рішення про самоізоляцію, припинення соціальних контактів або надання необхідної медичної допомоги. Саме від цього залежить ефективність наших спільних зусиль з протидії інфекції», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2020 року на брифінгу в Житомирській ОДА розповіли, що у містах Коростень і Новоград-Волинський Житомирської області можуть з’явитися лабораторії з діагностики COVID-19 методом ПЛР. У Коростені таку лабораторію мали відкрити до кінця 2020 року, з державного бюджету було передбачено понад 6 мільйонів на обладнання. У січні 2021 року голова ОДА анонсував, що лабораторія запрацює до кінця січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторний центр коронавірус Коростень лабораторія  
Матеріали по темі