Події

Зловили сітками 60 кг риби і покинули автомобіль з уловом: у райцентрі Житомирської області затримали браконьєрів

4 March 2021, 10:55

На території Малинського водосховища (р. Ірша) у м. Малин 3 березня 2021 року громада рибалок допомогла зафіксувати порушення правил рибальства. Порушників спіймали з 60 кг риби.

Про це повідомляє житомирський рибоохоронний патруль на своїй сторінці у Facebook.

«Під час здійснення рейду небайдужими рибалками помічено групу осіб, які здійснювали вилов риби за допомогою заборонених знарядь лову. Порушникам вдалося втекти, але ними було залишено автомобіль, у якому зберігались докази злочину. На місце події активістами викликано наряд поліції та рибоохоронних патрульних Житомирщини. За допомогою поліції знайдено власника автомобіля та за його згоди здійснено огляд авто.

У правопорушника виявлено 5 од. сіток (500 метрів), гумові чоботи, пешню та «ракету».У заборонених знаряддях лову знаходилось 63 кг риби: лящ – 32 екз., щука – 5 екз., короп – 4 екз., судак - 2 екз., плоскирка – 2 екз. та окунь – 1 екз.

Збитки, завдані рибному господарству області, склали 9 231 грн», – йдеться у повідомленні.

На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя та засоби лову, водні біоресурси вилучено. Матеріали справи будуть направлені до суду за місцем скоєння правопорушення. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться компенсувати завдані державі збитки.

Як повідомляв Житомир.info, на дамбі поблизу Житомира рибалки «виловили» браконьєрську сітку з лящами і щукою та повідомили рибоохоронний патруль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибалки рибоохоронний патруль поліція Малин  
Матеріали по темі