Події

​У Житомирі викрили два гральні заклади з мільйонними тіньовими оборотами, організаторів підозрюють у фінансуванні ЛНР та ДНР

4 March 2021, 16:15

У Житомирі 3 березня правоохоронці заблокували діяльність двох незаконних гральних закладів з мільйонними тіньовими оборотами. Група осіб створила мережу підпільних гральних закладів. Нині перевіряють інформацію щодо використання частини отриманих «прибутків» для фінансування тероризму.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ та Житомирської обласної прокуратури.

« За попередніми даними слідства, до складу групи входило шестеро мешканців обласного центру. Ділки налагодили роботу декількох нелегальних залів азартних ігор у центрі міста, які орендували через підставних осіб. До гральних закладів клієнти потрапляли після надання попередньої заявки і виключно за рекомендацією «постійних» відвідувачів. За оперативною інформацією, щоденний тіньовий обіг зловмисників становив сотні тисяч гривень. Для легалізації отриманих «прибутків» вони використовували підконтрольні комерційні структури. Під час обшуків за адресами підпільних закладів та за місцями проживання організаторів і учасників угруповання правоохоронці виявили: 48 носіїв неліцензійного програмного забезпечення, зокрема системних блоків комп’ютерів; мережеве обладнання; банківські картки та печатки підконтрольних фірм, задіяних у тіньових схемах; чорну бухгалтерію та клієнтську базу; гроші, отриманні злочинним шляхом»,– йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування, яке проводить УСБУ в області, триває, встановлюються обставини та інші особи, причетні до функціонування незаконних гральних закладів, а також можливе фінансування ними терористичних організацій ЛНР та ДНР.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 2 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконної діяльності.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 року суд виніс вирок коростенцю, який організував мережу гральних закладів у трьох районах області: 170 тис. грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральні заклади тероризм мільйони СБУ  
Матеріали по темі