Події

На Домбровського у Житомирі горіла будівля на території недіючого заводу

8 March 2021, 15:38

У Житомирі вранці 7 березня сталася пожежа на території недіючого заводу.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«7 березня, о 07:17, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляній нежитловій будівлі, що розташована на території одного з недіючих заводів м. Житомир. На місці події бійці ДСНС встановили, що загоряння виникло всередині будівлі та вогнем охоплено оздоблення стін. Існувала загроза розповсюдження вогню на інші суміжні споруди», – йдеться у повідомленні.

Фахівці ДСНС вже за 10 хв пожежу локалізували та о 08:48 ліквідували. Вогонь знищив оздоблення стін будівлі площею 50 кв. м. Рятувальникам вдалося не допустити подальшого поширення вогню на інші споруди. До ліквідації загоряння залучалося 15 чоловік особового та 3 одиниці техніки.

Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі будівлі.

У пресслужбі управління ДСНС України у Житомирській області в коментарі Житомир.info уточнили, що пожежа сталася на вулиці Домбровського.

Того ж дня о 10:47 в м. Бердичів виникла пожежа в металевій каркасній будівлі майнового комплексу. Як з’ясувалося, осередок загоряння знаходився в приміщенні, де був розташований твердопаливний котел. Вже звідти вогонь встиг поширитися на металеву покрівлю самої котельні та на покрівлю розташованих впритул магазину і салону краси.

Зусиллями рятувальників об 11:10 пожежу було локалізовано та об 11:30 ліквідовано. Вогонь знищив 25 кв. м металевої покрівлі над котельнею та магазином. Бійці ДСНС запобігли збільшенню масштабів пожежі. До ліквідації загоряння залучалося 9 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Під час усіх загорянь загиблих і травмованих немає. Остаточні обставини надзвичайних подій встановлюють фахівці.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня 2021 року на території підприємства у селі Іванівка Житомирського району горіло складське приміщення, де виготовляли металеві двері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник завод  
Матеріали по темі