Здоров'я

Лікарні Житомирської області на 50% завантажені хворими на коронавірус, у деяких медзакладах зайняті майже всі ліжка

9 March 2021, 11:31

Станом на 9 березня лікарні Житомирської області, де надають допомогу хворим на COVID-19, завантажені пацієнтами на 50%.

Про це 9 березня під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомила перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«В цілому по області завантаженість ліжок, де надають допомогу хворим на COVID-19, більше 50%. Найбільш завантажені лікарні у Малині, Новограді-Волинському, Бердичеві, Чуднові, Житомирській районній лікарні, Андрушівці. Що стосується Бердичева, то там завантаженість ліжок станом на сьогодні вже 88%. З Бердичева поки що в інші медзаклади ми не відправляли пацієнтів, а з Новограда-Волинського постійно це робимо, тому що там уже давно завантаженість ліжок граничить зі 100%, тому з Новограда-Волинського перевозимо в обласну клінічну лікарню імені Гербачевського», – розповіла Наталія Остапченко.

Вона зазначила, що у лютому-березні в лікарнях області додатково розгорнули 56 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. Якщо буде потреба, до кінця березня кількість ліжко-місць збільшать ще на 200.

«У лютому-березні розгорнуто 56 ліжок. Це буквально за останні три тижні. У Баранівці – 10, Андрушівці – 12, Чуднові – 20, у Бердичеві – 14. І плануємо до кінця місяця, у разі потреби, розгорнути ще 200 додаткових ліжок», – повідала перший заступник голови ОДА.

Відповідаючи на запитання журналістів, Наталія Остапченко розповіла, що серед пацієнтів є ті, що хворіють на коронавірус вдруге та навіть утретє.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 09:00 год. 9 березня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 55682 випадки коронавірусної хвороби. За минулу добу, 8 березня, було зареєстровано 67 нових випадків COVID-19. За період пандемії від ускладнень хвороби померло 890 пацієнтів, у тому числі минулої доби зафіксували 4 летальні випадки. Одужало загалом 45483 особи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікарня брифінг Остапченко  
Матеріали по темі