Події

​Житомирянин, який на Volkswagen на смерть збив жінку з собаками, через три дні сам прийшов до поліції, суд відправив його під домашній арешт

9 March 2021, 13:01

Житомирянин, який 4 березня на смерть збив жінку на Покровській і втік, переховувався у сусідньому регіоні і потім сам звернувся до відділу поліції. Суд обрав міру запобіжного заходу і відправив підозрюваного під домашній арешт.

Про це у коментарі Житомир.info 9 березня розповіла речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

«Поліцейські проводили заходи зі встановлення місця перебування чоловіка у тому числі не публічного характеру, зокрема з’ясували, що він знаходиться на території сусіднього регіону. Після того, як слідчі заочно оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального діяння, чоловік звернувся до відділу поліції», – зазначила Алла Ващенко.

Житомирська обласна прокуратура повідомляє, що 8 березня 2021 року чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю. Прокуратура збирається оскаржувати рішення суду.

«Ухвалою Богунського районного суду міста Житомира підозрюваному застосовано цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю. З огляду на тяжкість скоєного злочину та залишення водієм місця ДТП, процесуальний прокурор наполягав на обранні підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Відтак, прокуратура не погоджується з рішенням суду першої інстанції та оскаржуватиме ухвалу в апеляційному порядку», – йдеться у повідомленні.

Житомирянину інкримінуються злочини за ч. 2 ст. 286 та ч. 3 ст. 135 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та залишення у небезпеці).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі Житомирської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2021 на перехресті Покровської та Степана Бандери у Житомирі автомобіль збив жінку-пішохода та з місця автопригоди поїхав. За годину поліція розшукала причетний до ДТП Volkswagen Jetta та встановила особу власника, проте він заперечив свою причетність до події, тож поліція розпочала розшук особи, яка керувала даним авто. Поліція також встановила особу водія, який перебував за кермом: 29-річного житомирянина розшукували. Йому заочно повідомили про підозру і 7 березня місцезнаходження чоловіка встановили.

Також прокуратура відкрила провадження через непрацюючий світлофор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП покровська прокуратура поліція домашній арешт  
Матеріали по темі