Влада

Через півтора року ексначальник Житомирського обласного управління лісового господарства у Верховному суді оскаржує своє звільнення

9 March 2021, 16:11

Звільнений у вересні 2019 року начальник Житомирського обласного управління лісового господарства Андрій Курінський у Верховному суді оскаржує рішення про своє звільнення.

Судове засідання призначене на 10 березня 2021 року. Інформація про призначену до розгляду справу оприлюднена на сайті Верховного суду.

Позивачем у касаційній справі виступає Андрій Борисович Курінський, відповідачем є Держагентство лісових ресурсів України та Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства. Суть позову: про визнання протиправним та скасування наказу від 30.08.2019 №497-к, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо, 4 вересня 2019 головний лісівник Житомирської області Андрій Курінський показав наказ про своє звільнення. Тоді ж 4 вересня Курінський оприлюднив декларацію перед звільненням: зарплата начальника ОУЛМГ з 1 січня по 4 вересня 2019 року становила 176 тис. 775 грн.

Як повідомляв Житомир.info, Андрій Курінський очолював Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства з червня 2014 року. 12 серпня 2019 року на нараді в Олевську президент Володимир Зеленський заявив, що Андрій Курінський – у схемі щодо незаконного видобутку бурштину, і він має звільнитися. 13 серпня у Facebook Курінський оприлюднив свою заяву на звільнення, написану 12.08.2019 р., та відкритий лист президенту Зеленському.

3 вересня Андрій Курінський ще як керівник обласного управління виступав на нараді в ОДА щодо посилення заходів контролю за використанням та охороною лісів з метою протидії незаконним рубкам та запровадження електронного обліку деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Курінський ЖОУЛМГ звільнення оскарження Верховний суд  
Матеріали по темі