Здоров'я

З дитячої лікарні виписали всіх учнів житомирської школи №20, у яких підозрювали кишкову інфекцію

10 March 2021, 11:50

Усі восьмеро учнів житомирської школи №20, які перебували на стаціонарному лікуванні у КУ «Дитяча міська лікарня ім. В.Й.Башека» з підозрою на кишкову інфекція, станом на 5 березня виписані з лікарні. Чотирьох дітей виписали ще 3 березня, інших – 5-го. Попередній діагноз «кишкова інфекція» у пацієнтів не підтвердився.

Про це Житомир.info 10 березня повідомила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«Усі діти 5 березня були виписані. Відповідно до діагнозу при виписці, одна дитина була з ротавірусною інфекцією, інші мали гастроентероколіт не визначеної етіології», – розповіла заступниця мера.

Нагадаємо, 3 березня Марія Місюрова інформувала, що четверо з восьми пацієнтів-школярів, які перебували у дитячій лікарні, були виписані. Попередній діагноз «кишкова інфекція» у них не підтвердився. Тобто, станом на 3 березня в лікарні перебувало четверо учнів школи №20.

Як повідомляв Житомир.info, за першочерговою інформацією ДСНС України, 2 березня 2021 року в житомирській школі № 20 зареєстрували гостру кишкову інфекцію. За попередніми даними було відомо, що захворіло 9 учнів. Навчання у школі призупинене з третього березня. Спеціалісти Держпродспоживслужби та лабораторного центру проводять комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі. Для лабораторних досліджень в школі відібрали зразки харчових продуктів та питної води, взяли гігієнічні змиви з об’єктів довкілля, обстежили працівників харчоблоку школи. Поліція розпочала перевірку ймовірного харчового отруєння учнів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отруєння школа учень школа №20 кишкова інфекція лікарня дитяча лікарня  
Матеріали по темі