Суспільство

За тиждень у «червоній» Житомирській області на дотримання карантину перевірили понад 2 тисячі об’єктів: склали 215 протоколів

10 March 2021, 14:17

У Житомирській області спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби продовжують проводити моніторингові перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Так, упродовж минулого тижня (01-07 березня) провели 2059 моніторингових перевірок.

Про це 10 березня повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Загалом минулого тижня перевірили

757 об'єктів продовольчої торгівлі,
743 заклади торгівлі непродовольчою групою товарів,
227 закладів громадського харчування,
78 перукарень (салонів краси).

«Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 221 об'єкта, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об'єкти водозабезпечення. Також моніторинговими перевірками охоплено 13 закладів дошкільної та 20 загальної середньої освіти. Минулого тижня порушення фіксували на кожному 5-му об'єкті нагляду (виділено редакцією),що становить 20 % від загальної кількості. Як і раніше, найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої торгівлі», – йдеться у повідомленні.

Спеціалістами Держпродспоживслужби склали 215 протоколів про адмінправопорушення на відповідальних осіб, надали 230 приписів з пропозиціями про усунення порушень, надіслали 89 інформаційних листів до органів місцевої влади та 33 листи до правоохоронних органів.

Нагадаємо, 1 березня 2021 року на позачергому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення з третього березня встановити у Житомирській області «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж тижня з 15 по 21 лютого 2021 року спеціалісти районних та міського управлінь Головного Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 645 моніторингових перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Порушення виявили на кожному шостому об’єкті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі