Події

У Житомирській області екологи визволили з капкана червонокнижну тварину

10 March 2021, 15:26

На території мисливських угідь у Житомирській області екологи визволили червонокнижну видру, яка потрапила у капкан.

Про це 10 березня повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«На телефон «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу зателефонував мешканець смт Пулини Житомирської області, який повідомив, що в мисливських угіддях Червоноармійської УТМР виявлено червонокнижну тварину – видру річкову, яка потрапила до капкана», – йдеться у повідомленні.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виїхали у вказане в зверненні місце та спільними зусиллями вивільнили тварину. На місце події викликали ветеринара, який оглянув тварину та повідомив, що в неї забій м’яких тканин передньої лапи, травм які могли б загрожувати життю, спеціаліст не виявив, тому було прийнято рішення випустити її у навколишнє природне середовище.

Довідка екологічної інспекції. Капкан — це заборонене законом металеве пристосування, яке під дією пружини захоплює шию або лапу тварини. Потрапивши до неї, тварина тривалий час мучиться, стікаючи кров'ю, або, відірвавши собі лапу, тікає на кінцівках, що залишилися. Капкани є одним з масових і небезпечних знарядь браконьєрства. У них потрапляє велика кількість різних видів тварин, у тому числі занесених до Червоної книги.

Екологи звертаються до громадян та просять у разі виявлення будь-яких браконьєрських дій повідомляти Державну екологічну інспекцію Поліського округу за номерами телефонів (0412) 46-49-54; 068-717-03-34.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2021 року в мисливських угіддях ТОВ МК «Хантер» на території Коростишівського району Житомирської області в автомобілі, який належить керівнику цього товариства, екологи виявили впольованого самця козулі європейської. Добування тварин у зазначений період заборонене законом. Однак екологи виявили ліцензію на добування козулі, видану МК «Хантер».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог екологія видра тварина червонокнижна тварина  
Матеріали по темі