Події

​Податківці «накрили» нелегальний бізнес з виготовлення та продажу тютюнових виробів, який діяв у Житомирській та ще 4 областях

12 March 2021, 16:52

Співробітники податкової міліції виявили та нейтралізували міжрегіональне злочинне угрупування, члени якого займались незаконним виготовленням та реалізацією тютюнових виробів на території України.

Про це 12 березня повідомила пресслужба ГУ Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«Працівниками ГУ ДФС у Житомирській області спільно з управлінням стратегічних розслідувань у Житомирській області ДСР Національної поліції України, під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури, припинено діяльність 4-х підпільних цехів по виробництву товарів підакцизної групи», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, шестеро громадян з різних регіонів України протягом 2020-21 років організували нелегальну мережу незаконного виробництва та продажу тютюну та цигарок, яка охоплювала 5 областей. Виробництво знаходилось в основному в гаражних приміщеннях на околицях обласних центрів. Реалізація проводилась через розгалужену мережу посередників, а також через пункти зберігання сировини, які розташовувались по всій території України.

«У рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.204, ч.2 ст.199 КК України, правоохоронцями проведено 21 обшук на території Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей за місцями виробництва, зберігання сировини та збуту контрафакту, в результаті чого вилучено близько 5000 кілограмів тютюну, 7 промислових верстатів, 3 млн паперових «гільз» та декілька сотень машинок для виготовлення цигарок, чорнову бухгалтерію, а також грошові кошти, автотранспортні засоби», - повідомили податківці.

Орієнтовна вартість вилучених з незаконного обігу товарів підакцизної групи становить близько 10 мільйонів гривень.

На теперішній час тривають слідчі дії.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2021 у райцентрі Житомирської області податківці «накрили» підпільну мініфабрику цигарок: вилучили тютюн, 5000 пачок продукції та 18 тис. доларів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тютюн цигарки сигарети фальсифікат ДФС податкова  
Матеріали по темі