Події

Викликала пологи та поховала новонароджених у сараї: в Житомирській області розслідують убивство матір’ю дітей-двійнят

12 March 2021, 20:49

У Житомирській області жінка, яка не захотіла народжувати, позбулася своїх дітей-двійнят: штучно викликала пологи, а новонароджених поховала у підсобному приміщенні.

Про це 12 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вбивства матір’ю своїх новонароджених дітей (ст.117 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Про злочин поліції повідомила односельчанка, яка розповіла, що в жінки, яка тривалий час була вагітною, ознаки вагітності зникли, однак новонароджених ніхто не бачив.

Під час перевірки інформації попередньо встановлено, що 31-річна жінка на шостому місяці вагітності вирішила позбутися дітей. З метою скоєння злочину у лютому цього року самостійно прийняла медичний препарат, викликавши штучні пологи, а новонароджених двійнят приховала у підсобному приміщенні свого домогосподарства.

Також було встановлено, що жінку ще раніше позбавлено батьківських прав стосовно сімох дітей.

Досудове розслідування проводить відділ поліції № 5 Житомирського районного управління поліції.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2019 року 28-річна жителька с. Став-Слобода Радомишльського району Житомирської області, перебуваючи на 7-му місяці вагітності, самостійно народила вдома. А немовля, яке, за її словами, не подавало ознак життя, вона винесла на подвір’я. За вказаним фактом поліція проводила кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 117 (Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: новонароджений дитина немовля штучний аборт прокуратура  
Матеріали по темі