Здоров'я

Житомирська ОДА оприлюднила оновлену анкету для реєстрації на щеплення проти COVID-19 для публічних осіб та пояснила, хто саме мається на увазі

13 March 2021, 09:52

Публічних осіб Житомирської області закликають власним прикладом популяризувати вакцинацію проти COVID-19 та зареєструватися на щеплення.

Про умови вакцинації 12 березня розповіла пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

«У березні власним прикладом закликати людей до участі у кампанії з вакцинації отримали змогу і публічні особи та громадські діячі. Міністр охорони здоров’я України підписав Накази №369 і №443 – про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що для щеплення публічних осіб та громадських діячів використовуються виключно ті дози вакцини Covishield/AstraZeneca, що залишаються незатребуваними у день вакцинації. Тільки якщо хтось із пріоритетних груп ризику (медичні працівники, люди віком від 80 років, працівники соціальної сфери) не зміг отримати щеплення за станом здоров’я чи з інших причин, а флакон, розрахований на 10 доз, було відкрито. Це дозволить максимально ефективно використовувати весь обсяг вакцини та підвищити рівень довіри до кампанії щеплення.

«Запрошуємо публічних осіб Житомирщини доєднатися до складу таких резервістів та власним прикладом популяризувати вакцинацію від коронавірусної хвороби», – закликають в ОДА.

Для цього потрібно заповнити анкету (єдину та офіційну) за посиланням: http://bit.ly/2OtfD6e

За рішенням МОЗ України, на цьому етапі участь у кампанії щеплення можуть брати:

• ветерани війни й учасники бойових дій;

народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування;

• видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки, інші діячі сфери культури;

• лідери й представники релігійних організацій.

Наголошується, що вакцинація публічних осіб проводитиметься виключно за добровільною та інформованою згодою.

Зазначено, що 12 березня до цієї ініціативи долучилися перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко та керівник апарату облдержадміністрації Олег Шарварко. Про це – у відео:

Відео з сайту ОДА

Нагадаємо, 11 березня Житомирський обласний центр громадського здоров'я повідомив про запис на вакцинацію проти COVID-19 для публічних осіб, розмістивши форму для реєстрації. Однак надвечір цього ж дня Facebook-допис з цією інформацію Житомирський обласний ЦГЗ видалив.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира.

Тоді ж у житомирській міській лікарні №2 почали вакцинувати медпрацівників, які погодилися на щеплення та працюють з хворими на коронавірус. Першим з таких лікарів став Василь Шутенко.

Станом на 9 березня у Житомирській області вакцинували майже 500 медпрацівників.

10 березня житомирський лікар-анестезіолог Василь Шутенко, який першим в області вакцинувався проти COVID-19, розповів про рішення зробити щеплення, реакцію організму та самопочуття через два тижні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцинація вакцина щеплення публічна особа  
Матеріали по темі