Події

На водосховищі в Житомирській області врятували чоловіка, який провалився на кладці та опинився в крижаній воді

14 March 2021, 12:10

У місті Малин Житомирської області 13 березня рятувальники допомогли чоловікові, який на водосховищі провалився на кладці та опинився по пояс у крижаній воді.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«13 березня о 09:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на водосховищі у м. Малин необхідна допомога чоловікові, який не може вибратися із крижаного пролому», – йдеться у повідомленні.

Зі слів постраждалого стало відомо, що він йшов через водойму по містку на риболовлю. Через декілька кроків послизнувся, кладка з балок під ним проламалась, і 40-річний чоловік опинився по пояс у крижаній воді. До того ж, йому ще й затиснуло ногу дерев’яною колодою.

Усі спроби рибалки самотужки вибратися з пастки виявились марними. Він кликав на допомогу, але вранці вихідного дня навколо не було жодної людини. Чоловік не розгубився і збагнув набрати номер «101». Диспетчера Служби порятунку він попередив, що нещодавно переніс інсульт і побоюється переохолодження. До прибуття бійців ДСНС потерпілий пробув у воді 15-20 хв.

На місці події рятувальники побачили, що чоловік знаходиться у проломі за три метри від берега. Один із бійців ДСНС страхував з берега мотузкою, інші двоє вирушили до рибалки по штурмовій драбині. Їм вдалося оперативно вивільнити потерпілому ногу та відвести його на берег. Там він зміг перевзутися в сухе. А викликані на місце події медики з’ясували, що загрози життю та здоров’ю рибалки немає, чоловік же від госпіталізації відмовився.

Загалом для надання допомоги залучалось 4 чоловіки особового складу на 1 автомобілі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2021 року в Любарському районі Житомирської області врятували 40-річного житомирянина, який провалився під лід, його 46-річний товариш загинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водойма водосховище рятувальники порятунок ДСНС Малин  
Матеріали по темі