Місто

Покладанням квітів та хвилиною мовчання у Житомирі відзначили День українського добровольця

14 March 2021, 12:44

У Житомирі 14 березня відзначили День українського добровольця, поклавши квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та меморіальних дощок героям АТО/ООС.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«У Житомирі сьогодні, 14 березня, покладанням квітів до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та меморіальних дощок героям АТО/ООС вшанували мужність і патріотизм усіх воїнів, зокрема, героїв-добровольців, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», – йдеться у повідомленні.

День українського добровольця, відповідно до Постанови Верховної Ради України, відзначається щорічно з 2017 року.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто загинув під час Революції Гідності та при виконанні військового обов’язку в зоні АТО/ООС на сході України.

Саме 14 березня 2014 року перші добровольці вирушили з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях, щоб згодом протистояти вторгненню в Україну.

За покликом серця на захист України добровольцями пішло багато представників житомирської громади.

Вічна пам'ять Добровольцям, які віддали своє життя за Україну, серед них наші земляки:

• Антонов Вадим Віталійович;

• Гнатюк Володимир Володимирович ;

• Ільницький Дмитро Андрійович;

• Ковешніков Сергій Іванович;

• Лаговський Віктор Анатолійович;

• Литвинчук Дмитро Юрійович;

• Мальцев Володимир Анатолійович;

• Кудрявцев Володимир Миколайович;

• Стратович Анатолій Гримович;

• Шолодько Ігор Васильович.

Як повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради, в урочистостях брало участь й керівництво області. Голова облради Володимир Федоренко наголосив, що добровольці стали зразком справжнього патріотизму. Він також висловив їм слова вдячності за волелюбність і відвагу.

«Добровольці – герої нашої країни. Вони першими стали на захист України та почали завзяту боротьбу з агресором. Це яскравий приклад справжнього патріотизму та шанобливого ставлення до власної держави, на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність якої посягли російські окупанти. Дякуємо Вам за мужність та стійкість, за волелюбність та відвагу. Дух українського народу – незламний. Ви це чітко продемонстрували у 2014 і продовжуєте до нині у складі оновленого українського війська», – зазначив Володимир Федоренко.

Як повідомляв Житомир.info, в День українського добровольця 14 березня 2019 року на пішохідній вулиці Михайлівській в Житомирі влаштували тематичну фотосушку та виставку фотографій «Суворі будні АТО».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: доброволець День українського добровольця покладання квітів АТО ООС день пам’яті  
Матеріали по темі