Влада

Заступниця голови Житомирської ОДА закликала правоохоронців контролювати заклади у червоній зоні: Виконуйте свою роботу, штрафуйте

15 March 2021, 11:21

Житомирська область упродовж досить тривалого часу утримує «лідерство» серед інших регіонів за кількістю випадків коронавірусу, виявлених за добу. Проте жодних додаткових обмежень в області запроваджувати не будуть – діятимуть ті, що передбачені Урядом.

Про це 15 березня під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомила перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Ніяких додаткових обмежень на обласному рівні ми вводити не будемо, тому що обмеження, які підлягають під червоний рівень небезпеки, і так досить суворі. Тому просто просимо всіх дотримуватись цих обмежень», – зазначила Наталія Остапченко.

Запитання журналістів «Чому не виконуються обмеження червоної зони: ринки, магазини непродовольчої групи працюють?», перший заступник голови ОДА переадресувала правоохоронним органам та закликала їх робити все для того, аби такі об’єкти не працювали у період «червоного» рівня небезпеки поширення COVID-19.

«Це більше звернення до правоохоронних органів. І хочу до них звернутися і через засоби масової інформації: будь ласка, виконуйте свою роботу, штрафуйте, робіть всі заходи для того, щоб ці заклади не могли працювати сьогодні», – закликала Остапченко.

Нагадаємо, упродовж тижня з 1 по 7 березня 2021 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області перевірили 2059 об’єктів на дотримання карантину. Порушення фіксували на кожному 5-му об'єкті нагляду. За результатами перевірок склали 215 протоколів.

11 березня в Житомирі на дотримання карантинних вимог мобільні групи перевірили 22 магазини відомих торговельних мереж. Рейди мали профілактичну мету: з керівництвом закладів провели роз’яснювально-профілактичну роботу та попередили про відповідальність за порушення карантинних вимог.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2021 року на позачергому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення з третього березня встановити у Житомирській області «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин червона зона брифінг Остапченко  
Матеріали по темі