Здоров'я

​У Житомирській ОДА назвали лікарні, переповнені хворими на COVID-19, у двох районах розгортають додаткові ліжка

15 March 2021, 11:32

У Житомирській області станом на ранок 15 березня завантаженість лікарень хворими на коронавірус становить 51%. У Бердичівському та Попільнянському районах збираються розгортати додаткові ліжка.

Про це 15 березня під час онлайн брифінгу в Житомирській ОДА розповіла заступниця голови Наталія Остапченко.

«Вживаються заходи щодо стабілізації ситуації із завантаженням ліжок у закладах, що визначені для госпіталізації хворих з COVID-19. У режимі реального часу проводиться зміна маршрутів госпіталізації пацієнтів. Пацієнти з Малина та Малинського району госпіталізуються до КНП Коростенська центральна міська лікарня, пацієнти з Андрушівського району – до КНП Житомирська опорна багатопрофільна лікарня Житомирської обласної ради, пацієнти Новоград-Волинського та Новоград-Волинського району госпіталізуються до обласної лікарні імені Гербачевського, з Бердичева та Бердичівського району – до КНП КНП Житомирська опорна багатопрофільна лікарня Житомирської обласної ради та обласну клінічну лікарню. Скеровано листь від 15.03.2021 на керівника робіт з ліквідації наслідків медикоекологічної ситуації щодо розгортання додаткових ліжок це центральна районна лікарня Бердичівського району, це 30 ліжок запасу 30 і Попільнянська лікарня районної ради на 40 ліжок.В області розгорнуто 2 657 ліжок, ліжок з кисневим забезпеченням - 2 344 і середня завантаженість по всіх лікарнях, які надають допомогу ковідним хворим становить 51 %», – зазначила Наталія Остапченко.


Також Наталія Остапченко додала, що в області є лікарні, які переповнені хворим з корона вірусом.

«Є лікарні які переповнені хворими це Малинська міська лікарня, Новоград-Волинська лікарня, Чуднівська міська лікарня, Бердичівська лікарня. Ми вже залучили обласну лікарню, щоб отримати додаткові місця», – розповіла Остапченко.

Нагадаємо, станом на ранок 15 березня Житомирська область знову очолила рейтинг областей за кількістю нових випадків коронавірусу: за добу діагноз підтвердили у 778 жителів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області щодня госпіталізують близько сотні хворих на коронавірус, за тиждень зафіксували рекордну кількість летальних випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарня ліжка госпіталізація  
Матеріали по темі