Місто

​Зусиллями обласної і міської влади та з допомогою спонсора: у Житомирі хочуть завершити основні роботи на стадіоні «Полісся» до 26 березня

15 March 2021, 15:53

Представники обласної та міської влади, а також спонсор футбольного клубу «Полісся» проводять роботи на центральному стадіоні, щоб команда могла зіграти перший домашній матч весняної частини чемпіонату в Житомирі. Про це журналістам Житомир.info розповів міський голова Сергій Сухомлин. За словами мера, делегація Української асоціації футболу виявила ряд недоліків під час інспектування споруди і виправляти їх узялись спільними зусиллями.

«Комісія, яка приїздила остання, вказала на недоліки, і там небагато потрібно було зробити: обладнати роздягальні, радіорубку, підключити екран, зробити додаткові ворота, лави запасних, зробити відеонагляд і систему оповіщення на стадіоні. Це основні моменти, після яких асоціація може надати право на проведення матчів. Близько 10 днів тому ми провели спільну нараду під головуванням Віталія Івановича Бунечка. Ми розподілили хто і за що відповідає. Місто взяло на себе теж деякі роботи, які потрібно зробити. Наприклад, спеціалісти нашого Міського інформаційного центру у вільний час на вихідних відпрацьовували деякі моменти по проведенню оптоволоконних мереж, щоб допомогти швидше здати проєкт. Сам проєкт розбили на дві черги, першу чергу ми здаємо для проведення матчів. І також завдяки спонсору, компанії BGV Group, за їх кошти докупили те, чого не було в проєкті, але що вимагає федерація. На суму приблизно 500 тисяч гривень. Це і лави запасних, і системи відеонагляду. Це закуплено і зараз монтується», - розповів мер Житомира.


Окрім радощів для вболівальників, за словами міського голови, проведення домашніх матчів буде обходитись клубу в рази дешевше, ніж ігри в інших містах. У подальшому споруда могла б навіть заробляти, здаючи поле в оренду.

«Наприклад, якщо це буде коштувати 5-10 тисяч гривень, то цього буде достатньо для підтримки. За стадіон Баннікова в Києві, за останні матчі команда платила від 30 до 50 тисяч гривень. За одну гру. У минулому році був зацікавлений ФК «Олімпік», команда Прем’єр-ліги, якщо б в Житомирі був стадіон. Їм зараз не дозволяють грати в Києві на стадіоні «Динамо» і їм можна також запропонувати грати в Житомирі. А там оренда складає вже 100-150 тисяч гривень за один матч. Тобто, стадіон може ще й заробляти», - каже Сергій Сухомлин.

Завершити роботи на стадіоні хочуть до 26 березня.

Нагадаємо, нардеп Арсеній Пушкаренко з трибуни парламенту назвав будівництво стадіону «Полісся» у Житомирі символом корупції, бездіяльності та безглуздя.

17 лютого 2021 вболівальники Житомирського “Полісся” влаштували акцію «Бунечка - човпти!» під стінами ОДА.

Відеосюжет про дев’ять голів Житомирської облдержадміністрації, спочатку десятки, а згодом і сотні мільйонів гривень та 15 років будівництва дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Полісся футбол реконструкція  
Матеріали по темі