Події

Нові деталі вбивства на вулиці Небесної сотні в Житомирі: батько застрелив сина і намагався підставити знайомого

16 March 2021, 10:52

За підозрою у вбивстві 39-річного чоловіка, яке сталося 15 березня в одній із квартир на вулиці Небесної сотні в Житомирі, поліція затримала його батька.

Про це 16 березня повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«15 березня до поліції надійшло повідомлення від медиків про констатацію смерті чоловіка в одній з квартир обласного центру у результаті вогнепального поранення. Після проведення низки слідчо-розшукових дій поліцейські затримали 67-річного батька загиблого за обґрунтованою підозрою у причетності до діяння. Розслідування триває», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи ГУНП і Житомирського районного управління поліції, експерти балістичної лабораторії Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Правоохоронці провели низку першочергових слідчих дій: оглянули місце події, опитали ймовірних свідків, вилучили речові докази та зброю тощо.

Попередньо встановлено, що у квартирі проживали двоє чоловіків, 1953 та 1981 р.н., батько та син. Напередодні увечері до них прийшов знайомий, який залишився до наступного дня. Відтак у момент події у квартирі перебували усі троє.

Знайомий, за його словами, спав, оскільки перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Що відбувалося між батьком та сином, нині поліцейські встановлюють у рамках відкритого кримінального провадження.

Так, з’ясувалось, що між чоловіками тривав давній конфлікт, підсилений зловживанням алкоголем. Син ніде не працював і нерідко після спиртного ставав агресивним.

Наразі досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зброю, з якої ймовірно було вчинено постріл, вилучено. За попереднім висновком експерта, це обріз гладкоствольної мисливської рушниці, на якому знищено ідентифікаційні номери. Також з квартири вилучені гільзи та набої калібру 16 мм. Призначено низку експертних досліджень.

За умисне вбивство визначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.


Відео з сайту ГУ Нацполіції у Житомирській області

Нагадаємо, 15 березня на вулиці Небесеної сотні у Житомирі в квартирі застрелили чоловіка. Згодом у ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомили подробиці події, зазначивши, що вбивство трапилося в оселі, яку винаймали двоє чоловіків – батько та син. Увечері напередодні події до них прийшов знайомий. У поліції припускали, що попередньою причиною вбивства міг бути конфлікт між 39-річним загиблим та гостем. Зазначалося, що, ймовірно, на момент скоєння злочину батька загиблого в квартирі не було.

Як повідомляв Житомир.info, 9 березня в Житомирі внаслідок конфлікту під час тривалої пиятики 40-річний чоловік до смерті побив свого батька, якому було 64 роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство затримання батько син вул. Небесної сотні  
Матеріали по темі