Економіка

​Селищна рада в Житомирській області переплатила за ремонт 1,3 млн грн: розтрату виявили аудитори і заборонили операції з бюджетними коштами

16 March 2021, 11:50

Житомирські аудитори провели ревізію бюджету Корнинської селищної ради і виявили фінансових порушень на загальну суму понад 1,9 млн грн.

Про це 11 березня повідомила пресслужба Державної аудиторської служби України.

«Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час ревізії селищного бюджету та фінансово-господарської діяльності Корнинської селищної ради виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 1,9 млн грн. Контрольний захід охопив період з 01.01.2017 року по 30.09.2020», - йдеться у повідомленні.

За даними аудиторів, через завищення підрядною організацією вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт із селищного бюджету зайво сплачено понад 1,3 млн грн.

Допущені порушення законодавства при плануванні потреби в бюджетних коштах на утримання установи, призвели до нарахування та виплати працівникам селищної ради матеріальної допомоги на оздоровлення (разом із нарахуваннями) у завищених розмірах на загальну суму 363 тис. грн.

До втрат майже 190 тис. грн призвели також інші порушення: покриття витрат сторонніх юридичних осіб, порушення з оплати праці тощо.

«За порушення бюджетного законодавства застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, об’єктові контролю надіслано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства. За допущені порушення фінансової дисципліни на одну посадову особу складено протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів», - повідомили в Держаудитслужбі.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 року Держаудитслужба розпочала перевірку закупівель за «ковідні» кошти в 16 лікарнях та медустановах Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит Корнин ревізія бюджет розтрата фінанси  
Матеріали по темі