Події

Суд виніс вирок шахрайці, яка «зняла порчу» з бердичівлянки: призначив громадські роботи

16 March 2021, 14:25

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області виніс вирок шахрайці, яка виманила у жінки гроші та золоті прикраси під приводом зняття порчі. «Цілительці» призначили громадські роботи.

Вирок щодо кримінальної справи проти власності (шахрайство) Бердичівський міськрайонний суд виніс 23 лютого 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 25 лютого.

Сама ж подія сталася 1 лютого цього року. Обвинувачена у справі – уродженка Козятинського району Вінницької області, яка має на утриманні малолітню дитину, не працює, раніше судимою не була. Жінка прийшла до будинку потерпілої та під приводом зняття порчі попросила передати їй гроші та золоті вироби. Господиня віддала ошуканці 300 грн та сережки вартістю 5525 грн. З «оплатою за послугу» шахрайка зникла.

Скріншот з вироку Бердичівського міськрайонного суду, винесеного 23 лютого 2021 року

Обираючи покарання для обвинуваченої, суд зважав, зокрема, на пом`якшувальні обставини: її щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального проступку.

Тож суд ухвалив: «ОСОБА_1 визнати винуватою у пред`явленому обвинуваченні у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, та призначити їй покарання у виді громадських робіт на строк 200 (двісті) годин (виділено редакцією)».

Сережки, які виманила обвинувачена, повернули власниці.

Нагадаємо, за повідомленням пресслужби ГУ Нацполіції у Житомирській області, на початку лютого 2021 року 62-річна жителька Бердичівського району віддала молодій незнайомці усі гроші та золоті сережки за «зняття порчі». За два тижні, 16 лютого, 25-річну шахрайку розшукали на Вінниччині. Жінка зізналась у скоєному, сережки заявниці поліцейські у неї вилучили.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2020 на Польовій у Житомирі дві віщунки «зняли порчу» з 40-річної жінки, яка віддала їм ювелірні прикраси і 5 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ворожка віщунка порча шахрайство шахрайка ошуканство Бердичів вирок  
Матеріали по темі