Події

​Рушниці, карабіни та вибухівка: у Житомирській області поліцейські розпочали 29 проваджень щодо незаконного поводження зі зброєю

17 March 2021, 15:20

З початку року поліцейські у Житомирській області розпочали 29 кримінальних проваджень щодо незаконного поводження зі зброєю та вилучили 13 одиниць вогнепальної зброї, 3 мисливські рушниці, понад 3,3 тисячі набоїв та більше пів кілограма вибухових речовин. Правоохоронці закликають жителів області негайно повідомляти поліцію у разі виявлення підозрілих предметів та зброї.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Серед вилученої з незаконного обігу зброї - автоматична та короткоствольна вогнепальна військового зразка, карабін, а також перероблені під вогнепальну зброю пристрої, кілька мисливських рушниць, що зберігалися незаконно. До того ж під час оглядів місць подій та обшуків поліцейські вилучили 3360 набоїв та 625 г вибухової речовини. Все виявлене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Серед іншого, експерти з’ясовують, чи не використовувалась зброя для вчинення правопорушень. Ще 15 одиниць зброї громадяни здали добровільно, відтак були звільнені від відповідальності, що передбачено чинним законодавством», – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що слідчі вже оголосили 16 особам підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) КК України. Також до суду направлені матеріали з обвинувальними висновками за 13 кримінальними провадженнями.

Законодавством за такі кримінальні правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Чи підтримують житомиряни легалізацію зброї в Україні дивіться в опитуванні від 3 лютого 2021 року

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня поліція повідомляла, що близько 26 тисяч жителів Житомирської області є власниками зброї, а за два роки анулювали понад 600 ліцензій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя поліція провадження незаконне поводження  
Матеріали по темі