Події

​Житомирянка віддала псевдопрацівниці пенсійного фонду 70 тисяч: обміняла заощадження на нібито «нову валюту»

17 March 2021, 16:02

У Житомирі 16 березня пенсіонерка віддала шахрайці, яка представилась соціальним працівником, 70 тисяч гривень в обмін на папірці.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«До Житомирського районного управління поліції надійшла заява від літньої жительки обласного центру про ошуканство. Як з’ясувалося, близько півдня 85-річна жінка впустила до своєї оселі незнайомку, яка відрекомендувалася представницею пенсійного фонду. Свій візит вона пояснила нібито допомогою пенсіонерам у фінансових питаннях. Відтак жінка проінформувала стареньку про термінову необхідність обміну грошових купюр, які нібито мають незабаром вийти з обігу. Літня господиня передала пройдисвітці усі наявні збереження. Загальна сума сягнула 70 тисяч гривень. Незнайомка, «обмінявши» гроші на пакунки нібито з купюрами нових зразків, поспішила розпрощатися. Коли ж пенсіонерка роздивилася «нову валюту», замість справжніх грошей у пакунках виявила розрізані аркуші чистого паперу», – йдеться у повідомленні.

Описану подію поліцейські кваліфікували як шахрайство (ст.190 ККУ). Нині вживаються необхідні заходи, щоб встановити особу ошуканки.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян і закликають недовіряти незнайомцям.

«Запам’ятайте самі та перекажіть заходи перестороги своїм рідним. Подбайте про те, щоб із літніми батьками, які проживають окремо, у вас завжди був телефонний зв'язок і накажіть без вашого відома не впускати до квартир і будинків незнайомих людей, ким би вони не називались, та не приймати будь-яких рішень із значними фінансовими затратами у вашу відсутність поруч», – кажуть у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня у Житомирі двоє чоловіків віддали шахраям понад 100 тисяч: один «захищав» банківську картку, а інший «страхував» неіснуючий кредит.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайка гроші обмін поліція  
Матеріали по темі