Події

​Житомирянину, який пошкодив пам’ятник на майдані Корольова, обрали запобіжний захід: 60 діб під вартою з можливістю застави

18 March 2021, 09:35

Чоловіку, який вранці 14 березня навмисно пошкодив пам’ятник Героям Небесної сотні на майдані Корольова в Житомирі, суд обрав запобіжний захід.

Про це 17 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У середу, 17 березня 2021 року, Житомирською окружною прокуратурою забезпечено участь у розгляді клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у пошкодженні пам’ятника учасникам Революції Гідності, встановленого на майдані імені Сергія Корольова у місті Житомирі. За принципової позиції процесуального прокурора, Богунським районним судом підозрюваному застосовано тримання під вартою строком на 60 діб, про що видано відповідну ухвалу», - повідомили в прокуратурі, нагадавши подробиці події:

41-річний місцевий житель брущаткою пошкодив елемент пам’ятника учасникам Революції Гідності, що належить до архітектурно-художньої композиції «Герої не вмирають».

Як повідомили в пресслужбі ГУНП в Житомирській області, запобіжний захід, обраний судом, передбачає також можливість внесення застави у розмірі 22 тис. грн.

«17 березня Богунський районний суд м. Житомира обрав 42-річному чоловікові, підозрюваному у нарузі над пам’ятником Героям Небесної Сотні, запобіжний захід. Він перебуватиме під вартою упродовж 60 діб. Також передбачено можливість внесення застави у розмірі 22 тисяч гривень. Досудове розслідування проводить Житомирське районне управління поліції за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України. За чинним законодавством такі дії караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк», - повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2021 у Житомирі виявили пошкодження на пам’ятнику Героям Небесної сотні, що на майдані Корольова. Згодом поліція опублікувала відео і шукала молодика, який навмисно пошкодив пам’ятник. Наступного дня правоохоронці повідомили, що встановили особу розшукуваного – ним виявився житомирянин, 1979 року народження. Чоловіка затримали за місцем проживання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: запобіжний захід наруга над могилою пам'ятник Героям Небесної сотні пошкодження вандалізм  
Матеріали по темі