Влада

​У Житомирській облраді створили робочу групу, яка долучиться до розробки маршруту від Франції до України місцями, де бував Бальзак

18 March 2021, 12:06

У Житомирській обласній раді створили робочу групу, яка долучиться до розробки туристичного маршруту від Франції до України місцями, де бував Оноре де Бальзак. Ідея створення такого маршруту, який зокрема включає садибу Ганських у селі Верхівня Бердичівського району, належить асоціації «Бальзак - Ганська».

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської облради Володимира Федоренка №24 від 2 березня 2021 року «Про створення робочої групи», оприлюдненому на сайті облради 17 березня.

До складу новоствореної робочої групи, яку очолив заступник голови облради Володимир Ширма, увійшли заступник голови ОДА, представники департаменту культури, молоді та спорту та управління екології, представники Держекоінспекції Поліського округу, ЖОУЛМГ, Житомироблагролісу, директор Житомирського агротехколеджу та директор Верхівнянської філії цього коледжу, керівництво Ружинської селищної ради, а також президент асоціації «Бальзак-Ганська» Жан Роше та керівник проєктів з архітектури та будівництва компанії «Бетен Інтернаціонал» Тімоте Малонга.




Скріншот розпорядження голови облради

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської облради Володимир Федоренко 24 січня 2021 розповів, як провів вихідні у Верхівні: під час локдауну йому вдалося відвідати літературно-меморіальний музей Оноре де Бальзака у Ружинському районі.

За два дні у Житомирській облраді відбулась зустріч Володимира Федоренка з президентом французької асоціації «Бальзак-Ганська», ініціатором масштабного фестивалю Balzac Fest в Україні Жаном Роше, під час якої обговорили ідею відновлення садиби Ганських у Верхівні в рамках створення туристичного маршруту від Франції до України місцями, де бував і творив Оноре де Бальзак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бальзак Верхівня музей робоча група облрада туризм  
Матеріали по темі