Фоторепортаж

​Дизайнерський ніж, стікери, картини та ікони - що “приховують” кабінети начальників управлінь Житомирської міськради. Фоторепортаж

19 March 2021, 15:40

Начальниця управління культури Житомирської міськради Ілона Колодій у своєму кабінеті ремонт робила за власні кошти. Вона каже, що точну суму, яка на це пішла, вже не пам’ятає, тому що це було рік тому. Але запевняє, що вона була невеликою. У кабінеті пофарбували стіни у сірий колір, також вона придбала стільці і предмети декору. Все інше перейшло їй “у спадок”.

“У сучасному світі людина більшу частину часу проводить на роботі. Моє основне завдання було створити комфортні умови не лише для себе, але і для своїх співробітників. Коли я приступила до роботи, кабінет мені трохи не підходив по аурі, по моєму баченню. Я - сучасний молодий керівник і вважаю, що таким має бути і кабінет. Тут стиль мінімалізм. Я залишила стіл і меблі. Докупила крісла для відвідувачів, свій стілець та предмети декору. Для мене важливо, щоб люди, які до мене приходять, відчували себе комфортно і не відчували дистанції”

У кабінету є власна концепція - зібрати підвідомчі заклади управління культури. Це мистецька освіта, кінотеатри, парки і бібліотеки. Начальниця з захопленням розповідає про кожну річ тут.

“Чому “Зоряні війни”, Фреді Мерк'юрі та Стів Джобс? Зовсім скоро ми презентуємо програму “ОМІ”, це відкрита платформа, яка включає освіту, мистецтво та інтелект. “Зоряні війни” - бо це класика кіно, а кінотеатри - підвідомчі заклади управління культури. Інтелект, і безпосередньо, Стів Джобс, інновації, креатив. Але ми його подали в зовсім іншому, незвичайному вигляді. Далі - класика рок-музики, Фреді Мерк'юрі. У мене з’явилась ідея, я звернулася до дизайнерів і вони розробили концепцію. На картинах - слова з пісень, фрази з фільму та вислови Стіва Джобса англійською мовою”.

У кабінеті багато книг.

“Я дуже люблю читати, у мене вдома дуже велика бібліотека, а у кабінеті - лише маленька її частина. Найбільше я читаю психологію, зараз піст - тому зараз читаю “Закон божий”. “Алхімік” - перша книга, яку я прочитала англійською мовою, вона нагадує мені про те, що не потрібно забувати”.

У кабінеті багато мотиваторів та неординарних речей.

“Це - ніж. Для того, щоб відкривати листи. У нього цікава концепція. Він стоїть у грунті. Ця річ - подарунок від відомого швейцарського дизайнера Віола Сімоне”

Над вхідними дверима - ікона.

“Коли пройшла випробовувальний термін і мене призначили на посаду - я запросила отця Богдана. Він освятив все приміщення управління культури, будинок Філіпова. І ця ікона - його подарунок, він розказав, де вона має знаходитися, щоб вона оберігала і направляла на гарну роботу та гарні ідеї. І як є, з вірою у серці, допомагає”.


На кабінеті начальника управління житлового господарства Андрія Гуменюка відсутня табличка з іменем. Чоловік каже, що його тут вже і так усі знають, тому витрачати бюджетні кошти на табличку вважає непершочерговим.

“Ще не встигли повісити. Я тільки четвертий місяць працюю. Та й всі вже мене знають, нема вже сенсу. Якщо є можливість десь зекономити кошти - то краще їх пустити на щось інше. Зараз бюджет проблемний, тож навіщо щось витрачати зайве”.

Ремонт і перестановку у своєму кабінеті він не робив. Зелений колір стін, меблі та дірка у стелі, закрита метеликом, дісталася йому “у спадок”.

“З того, що я додав - це дошка, вона була необхідна, щоб записувати плани управління. Карту з ЖЕКами, бо мені спочатку було важко на слух орієнтуватися, де який ЖЕК раніше був”.

На полицях стоять сувеніри.

“Тут те, що було у мене в ящику на попередній роботі. Моє хобі - футбол. Без футболу - ніяк. На цьому м’ячі підписалися співробітники з моєї колишньої роботи.

На роботі намагаюся не бути сентиментальним, тож фотографії родини тримаю лише у телефоні”.

З речей, що приносять удачу, називає ікони та сувенірних слоників.

Єдиний придбаний начальником декор - три картини з песиками, які висять на стіні за його спиною.

“Картини - просто гарні песики, вони в одному стилі, одночасно і офіційні, і неофіційні. Вони мені сподобалися і я їх придбав”.

Ще на підході до кабінету начальниці управління молоді та спорту Ірини Ковальчук облаштована спеціальна дитяча зона. Зараз відвідувачів у міськраду не пускають, проте у докарантинні часи тут з задоволенням бавилися діти, які чекали на своїх батьків.

Свій кабінет Ірина Ковальчук ділить ще з двома спеціалістами, але зізнається, що власний би не завадив, бо коли немає карантину, у них забагато відвідувачів.

У кабінеті дуже багато речей, книжок, нагород, стікерів та яскравих елементів.

“Кожна річ, яка тут є - це якась окрема велика історія. Перший предмет, який з’явився в цьому кабінеті - це ескіз муралу Діми Краба”.

“Цей календар від Грєхова - це останній календар, який був у продажу від цього художника”.

Ікон у кабінеті не видно. Натомість можна побачити яскраві великі світлини з сувенірними котиками.

“Ці світлини - це котики, які приносять удачу, подаровані японським посольством”.

Більшість речей тут - подаровані.

“Подарунків у нас багато, це пам’ятні подарунки, які нам дарують спортсмени, гості, які приїжджають”.

Родинних фотографій чи сентиментальних речей, як і начальники двох інших управлінь, на робочому місці Ірина Ковальчук не тримає. Але зазначає, що у неї є вазон, який подарувала мама, а прикрасила донька.

Фоторепортаж з кабінету голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кабінет управління Колодій Гуменюк Ковальчук  
Матеріали по темі